null Beeld

PREMIUMcolumn

Wieke: “Mannen die elke dag blote borsten zien, zouden 10 jaar langer leven”

Wieke Biesheuvel

Wieke heeft een vriend die weleens rare plaatjes naar haar stuurt. Deze keer greep een plaatje over een wel heel bijzonder onderzoek haar aandacht.

Ik heb een vriend die me elke dag zogenaamd geinige plaatjes stuurt. Wel vier op een dag. Meestal keil ik ze meteen weg. Te opruiend, te flauw en te vaak: deze-snap-ik-niet. In de hoop dat het dan vanzelf ophoudt. Hij is te aardig om meteen af te blaffen met hoofdletters, bijvoorbeeld: “ZAK ERIN MET JE PLAATJES, ANDERS ZWAAIT ER WAT.” Wat er dan zwaait, moet ik nog bedenken. Aan elk mens mankeert wel wat, en hij heeft dat met rare plaatjes. Wat mijn eigen imperfectie betreft, ach, wat moet ik daarvan zeggen? Mijn familie raakt er nog steeds niet over uitgepraat.

Vandaag stuurde hij een krankzinnig plaatje, over een onderzoek, uitgevoerd door een geleerde hotemetoot. Rob en ik hebben het er wel tien minuten over gehad. Het was een hoax, zag ik, toen ik op het www probeerde uit te vlooien waar dit idiote onderzoek op sloeg. Iemand had uitgezocht dat veel mannen, die elke dag lang naar blote cups D zouden kijken, tien jaar langer zouden leven. Dan zou die onderzoeker dus járen met mannen en borstenfoto’s in de weer geweest moeten zijn. Iedereen met een gemiddeld aantal hersencellen kan bedenken dat hier geen bal van klopt.

Over ballen gesproken: zouden vrouwen langer leven als ze naar ballen kijken? (Hebben die ook een cupmaat? Nee hè?) Of kijken naar wat er ook nog - wel enthousiast - bij hangt in de buurt van ballen? En zou het in de dierenwereld ook zo gaan? Dit vroeg ik me af toen ik een koe op de televisie zag met een enorme uierpartij. Daar kun je nooit een cupmaat op loslaten, want die is er domweg niet. Zouden stieren langer leven als ze ernaar staren? Echt niet, de meeste stiertjes worden in dit land naar het slachthuis vervoerd voordat ze een zinvol leven als echte stier hebben kunnen ervaren. Die uiers onder Nederlandse koeien zijn gigantisch. Ik zou als koe, denk ik, last hebben van dat loodzware geklots tussen mijn poten. Ik ga het niet onderzoeken, zonde van mijn tijd. Misschien moet ik een plaatje van een blote man naar die vriend sturen met de tekst: “Hé, moet je kijken wat ik nou vond! Ik word 121, als ik elke dag een uur naar deze hunk kijk.” Dat doe ik niet, want als ik mee ga doen aan zulke gekkigheid, kom ik nooit van die rare plaatjes af.

En even over onderzoeken... We mogen toch hopen dat er zinnige dingen onderzocht gaan worden. Zoals: HOE doeken we de FIFA op, HOE komt Oekraïne van die criminele bombardementen af, HOE gaan we... vul maar in. Er is genoeg mis in eigen land en in de wereld. Prima, als je iets onderzoekt, maar ga niet jarenlang kletsen over “we gaan ermee aan de slag” of “we gaan het bekijken”, maar DOE iets. Geef alle overbodige onderzoeken met het grofvuil mee. Ik ben, even terzijde, ook voor afschaffing van Het Wilhelmus. Omdat ik de koning van Hispanje nooit geëerd heb en ook niet van plan ben om daarmee te beginnen. Een goed alternatief: voortaan “Geen woorden, maar daden” zingen.

Wieke Biesheuvel is getrouwd met Rob, heeft 3 volwassen kinderen en 7 kleinkinderen. Wieke woonde in bijna alle Nederlandse provincies én in Zambia, maar heeft nu haar hart verpand aan Noordwijk. Ze houdt van LLL: leven, lachen en laat-toch-waaien. En eigenlijk is er nog een vierde L, namelijk die van Libelle-lezeressen.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden