Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

10x zomerse snacks tot 100 calorieën

Rond een uur of vier in de middag begin je vaak al een beetje honger te krijgen. De lunch is alweer even geleden. Welke snacks kun je dan het beste eten?

Deze 10 snacks bevatten 100 kcal of minder. Hoef je je dus niet schuldig over te voelen!

Advertentie

Appel met kaneel
Een appel per dag… Dit fruit is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens verantwoord. Deze snack bevat ongeveer 90 calorieën.

Perenijsje
Dit ijsje is en blijft een favoriet in de zomer. En zo slecht is-ie helemaal niet. Met 50 kcal kun je dit ijsje op een warme dag prima als verfrissende snack eten.

Olijven
Nog wat olijven in de koelkast staan? 5 olijven bevatten 50 kcal. Maar dan moet je na die 5 wel echt stoppen. We weten hoe moeilijk dat kan zijn…

Raket
Een Raket op een warme dag is ook altijd een goed idee. Dit ijsje is met zijn 40 kcal een nóg verantwoordere snack dan het perenijsje.

Watermeloen
Van watermeloen kom je altijd meteen een beetje in de vakantiestemming. 100 gram watermeloen bevat maar 38 calorieën, daar hoef je het dus niet voor te laten.

En zo snijd je ‘m heel snel:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

Gekookt ei
Een ei hoort er gewoon écht bij. Een gekookt eitje bevat 75 kcal. Een prima snack dus!

Cracker met tonijn
Beleg een cracker met een beetje tonijn en eventueel wat olijfolie. Een lekkere hartige snack van 100 calorieën.

Groentechips
Een zak paprikachips is natuurlijk héél lekker, maar helaas niet onder de 100 kcal (sorry). Maar je kunt wel zelf groentechips maken. Snijd daarvoor je favoriete groente als wortel of pompoen in plakjes en rooster het met wat olijfolie en zeezout in de oven. Een portie bevat 100 kcal, nog verantwoord ook dus.

Bevroren fruit
Met een beetje fantasie is bevroren fruit ook net ijs. Vries bijvoorbeeld een portie aardbeien in, die bevat maar 29 kcal. Ook leuk als ijsblokjes in je watertje.

Sojaboontjes
Hartige trek? Neem een handje sojaboontjes. 50 gram sojaboontjes bevat maar 55 kcal. Door het hoge gehalte vezels, houd je ook nog eens langer een verzadigd gevoel. Win-win.

LEES OOK:

Bron: Nevo-online. Beeld: iStock

Doe het lekker zelf: maak dit multifunctioneel kledingrek voor al je modemoois

kledingrek

Premium

Gek kun je worden van jassen die niet meer aan de kapstok passen, van rondslingerende kleding en van sjaaltjes de je nooit kunt vinden. Met wat planken maak je van een kledingrek zo een multifunctioneel rek. Superhandig, want behalve kleding kun je daar ook alle schoenen en accessoires kwijt. Ideaal voor in de hal of de slaapkamer!

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien