Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Dít is (volgens wetenschappers) de beste leeftijd om moeder te worden

Op welk moment je klaar bent om moeder te worden, is voor iedereen persoonlijk. Maar deze onderzoekers wilden weten op welke leeftijd je – volgens de wetenschap – het beste kinderen kunt krijgen.

Je hoort vaak dat het veel extra risico’s met zich meebrengt als je na je 35e zwanger raakt, en dat je dus beter op jongere leeftijd aan kinderen kunt beginnen. Maar onderzoekers van de Universiteit van Southern California hebben nu ontdekt dat het ook een aantal voordelen met zich meebrengt als je op latere leeftijd nog een kind krijgt: het zou je mentale vaardigheden namelijk flink verbeteren.

Advertentie

Geheugen
De onderzoekers deden testen met 830 vrouwen die net de overgang achter de rug hadden. De vrouwen moesten opdrachtjes doen op het gebied van planning en concentratie, visuele waarneming en het verbale geheugen. Wat bleek: vrouwen die na hun 35e nog een kindje hadden gekregen, hadden het beste verbale geheugen. Ook scoorden zij het beste op het gebied van cognitie: het vermogen om kennis op te nemen en te verwerken.

Scherper
Uit de testen bleek verder dat vrouwen die hun eerste kindje kregen na hun 24e verjaardag, het makkelijkst problemen oplossen en de beste verbale vaardigheden hadden. Ook waren ze mentaal scherper dan vrouwen op jongere leeftijd (tussen 15 en 24) moeder waren geworden.

Hormonen
Het komt volgens de onderzoekers door de zwangerschapshormonen oestrogeen en progesteron, die een voordelig effect hebben op je hersenfuncties, vooral als je op latere leeftijd zwanger bent geweest. Uit eerder onderzoek bleek al dat het krijgen van een baby na je 33e je levensverwachting verhoogt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Brightside, Forbes. Beeld: iStock

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien