Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Maikels blindengeleidehond werd geweigerd in een fastfoodrestaurant

De Amsterdamse Maikel wilde met zijn vriend en neefje gezellig een hamburger gaan eten bij de Burger King, maar kwam naar eigen zeggen van een koude kermis thuis toen zijn blindengeleidehond niet mee naar binnen mocht. In een brief op Facebook vraagt hij om een reactie van de fastfoodketen. 

Beste medewerker van de Burger King,

Advertentie

Vandaag (2 januari) wilde ik met een vriend van mij en mijn neefje een burger eten in de Burger King op station Amsterdam Bijlmer ArenA. Ik en mijn vriend zijn beide zeer slechtziend en hebben daarom beide een blindengeleidehond aan onze zijde lopen. Wij stappen de Burger King binnen en de hond begeleidt ons netjes naar de toonbank. Aldaar horen wij een medewerker roepen “Hallo, geen honden hier”. Ik vraag of zij het tegen mij heeft. Ze geeft aan “Ja, honden mogen hier niet”. Ik geef aan dat dit om een speciale hond gaat, te zien aan het tuigje wat hij draagt. Mevrouw zegt “Nee mag niet”.

Ik vraag of zij haar bedrijfsleider er bij wil roepen omdat een bedrijfsleider de regels wat dat betreft wel kent. De bedrijfsleider komt er bij en vraagt of ik de zaak wil verlaten, “het is niet toegestaan u hond mee naar binnen te nemen.” Ik geef nogmaals aan dat het om geleidehonden gaat en hier bij wet dus een uitzondering op is gemaakt. Meneer zegt: “Dat begrijp ik wel, maar u moet wel nu naar buiten of u hond even buiten vast binden”. Ik geef aan dat ik gewoon een burger wil bestellen en ik niet van plan ben de zaak te verlaten. Ik sta immers in mijn recht. Meneer blijft herhalen dat ik het pand moet verlaten en dat er geen uitzondering gemaakt wordt. Ik moet immers het bordje bij de deur wel gezien hebben? Ik heb 3 keer aangegeven dat het om blindengeleidehonden gaat maar hij bleef herhalen dat ik de zaak moest verlaten.

Ik was er toen wel een beetje klaar mee en heb hem gevraagd of hij het hoofdkantoor wilde bellen omdat die hem duidelijkheid konden geven. Hij gaf aan dat hij dat zelf wel zou bepalen. Toen heb ik hem gezegd, ik wil gewoon een burger bestellen en ik blijf hier staan, dus dan zul je de Politie moeten bellen. Hij gaf aan dat hij de Politie dan ook maar ging bellen en verdween naar achteren. (waarom niet het hoofdkantoor om navraag te doen?) Ondertussen hadden zich verschillende klanten bij mij gemeld dat ze het belachelijk vonden wat er gebeurde.

Meneer kwam al bellend het kantoor uit en vroeg de naam van de medewerker die hij aan de lijn had. Hij hing op en zei in één vluchtige zin, “sorry, u kunt wat bestellen en het dan misschien buiten op eten of ik wil u adviseren ver van andere klanten te gaan af zitten”. Pardon? Ik moest dus maar een plek gaan zoeken waar geen klanten zaten? Ik vroeg hem waarom dat was en dat klanten in welk restaurant dan ook er nooit een punt van maken als ik in de buurt zit met mijn blindengeleidehond. Hij gaf aan dat ik niet zo agressief moest doen en dat hij niet wilde vechten. Nou sorry hoor, dat is ook wel het laatste wat ik wil. Meneer zei dat hij verder niks voor mij kon doen en vroeg of ik nog iets wilde bestellen…. Burger King Nederland ik vind die echt een grof schandaal. Dat een medewerker de regels niet kent is tot daar aan toe, maar een bedrijfsleider? Hoe gaan jullie dit in het vervolg voorkomen? Ik heb eventueel de naam van de bedrijfsleider, mochten jullie deze zelf niet kunnen achterhalen. Ik zie heel graag jullie reactie….

Gedeeld
Maikel kan op veel steun rekenen van zijn Facebook-vrienden. “Deze bedrijfsleider heeft duidelijk geen normen en waarden”, schrijft iemand. “Geen woorden voor”, zegt een ander.

LEES OOK:

VIDEO: Spiritueel vlogger Manon: zo word je een betere luisteraar.

Bron & beeld: Facebook 

Anne-Wil merkt dat ze ouder wordt als Han haar op iets wijst

Vrouw zorgen

Premium

Anne-Wil heeft 2 kinderen, 5 kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze spreekt af met haar jeugdvriendinnen Helga en Agnes.

Zaterdag

Meteen na het ontbijt ben ik begonnen met het leeghalen van de kerstboom. Weg met dat ding! Andere jaren kan ik er bijna geen afscheid van nemen, nu kan hij me niet snel genoeg de deur uit zijn. Het is trouwens nog een heel karwei, en als ik klaar ben zitten de naalden tot onder mijn oksels, dwars door mijn trui heen. Het kan me allemaal niets schelen. [premium-verder-lezen] Ik maak de knijpertjes van de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien