Vervolg: de dag nadat...ik hoorde dat mijn schoondochter vreemdgaat

PREMIUM

Vervolg: de dag nadat...ik hoorde dat mijn schoondochter vreemdgaat

Vervolg: de dag nadat...ik hoorde dat mijn schoondochter vreemdgaatBeeld Getty Images

Via een vriend kwam de zoon van Kaatje erachter dat zijn vrouw vreemdging.

Annemarie van DijkGetty Images

Kaatje (67): “Ze kwamen er sterker uit, zeggen ze dan. Dat klinkt cliché, maar op Sem en Femke was het inderdaad van toepassing. Het was nooit Femkes bedoeling om met die man verder te gaan. Ze zag de affaire als een verzetje voor zichzelf dat haar huwelijk niet zou beïnvloeden. Naïef misschien, maar gaat het niet vaker zo? Dat je denkt dat je er niemand kwaad mee doet, dat het alleen maar goed is omdat je er zo vrolijk van wordt?

Sem had weinig aandacht voor haar gehad, want van die vrolijkheid had hij weinig gemerkt. Net als van het feit dat Femke verkleefd leek met haar telefoon. Wat dat betreft viel hem wel iets te verwijten. Hij had haar verwaarloosd en besefte dat zelf ook. Femke heeft er alles aan gedaan om het goed te maken met Sem. Niet alleen omdat ze kinderen hebben, maar omdat ze oprecht een toekomst met Sem zag. Ze verbrak het contact met die man en ging van het koor af.”

Rots in de branding

“Hoewel je dat eigenlijk niet mag zeggen, hielp het absoluut mee dat Femkes vader overleed kort nadat de bom was gebarsten. Ze was enorm verdrietig. Toen Sem zag dat zij het moeilijk had, wilde hij er voor haar zijn. Hij regelde van alles, was een rots in de branding voor haar en haar familie. Femke kreeg weer respect voor Sem en dat zorgde ervoor dat hun liefde opbloeide. Dat Sem weer aan het werk ging toen hij genezen was van zijn burn-out, deed hun huwelijk ook goed.”

Bekoelde vriendschap

“Het was raar om elkaar weer te zien toen Femke wist dat wij ook op de hoogte waren. Het contact verliep eerst wat stroef, maar zij haalde de angel eruit door haar verontschuldigingen aan te bieden. Mijn man Gerald heeft het erg moeilijk gehad met de hele geschiedenis. Hij zag Femke als de ideale schoondochter. Dat ze zijn zoon zo’n pijn had gedaan, was voor hem haast niet te verkroppen. Zelf kon ik haar makkelijker vergeven, misschien omdat ik ook niet altijd de braafste ben geweest én omdat ik weet hoe moeilijk Sem kan zijn.

De relatie met hun vrienden Bert en Karlien is bekoeld. Femke was kwaad dat Karlien haar geheim had doorverteld. Hoewel Bert het goed had bedoeld toen hij Sem inlichtte, vond Sem het toch moeilijk om daarna nog contact met hem te hebben. Tja, zo gaat het in het bedrijfsleven ook: klokkenluiders raken vaak uit de gratie.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden