Dag nadat vervolg

PREMIUM#18

Vervolg: de dag nadat... ik mijn eerste liefde terugvond op Facebook

Dag nadat vervolgBeeld Getty Images

Katie (49) gaat door een lastige periode: haar man Harry heeft MS in een vergevorderd stadium, waardoor ze zich alleen voelt. Ze besloot haar jeugdliefde op Facebook op te zoeken en deed hem een vriendschapsverzoek.

Annemarie van DijkGetty Images

Katie: “Het duurde een paar dagen voordat ik van Jelle hoorde. Achteraf bleek dat te komen doordat hij niet zo actief is op Facebook. Hij accepteerde mijn vriendschapsverzoek, daar bleef het bij. Blijkbaar moest ik de volgende stap zetten. Hoe gaat het met je, begon ik een chat. Goed, zo bleek. Hij was getrouwd, had vier kinderen en werkte als opzichter in de bouw.

Al snel hadden we elke dag even contact via de chat. We haalden herinneringen op aan vroeger, bespraken klasgenoten over wie we nog iets wisten, hij stuurde grappige filmpjes en ik wist ineens weer dat ik vroeger al zo om hem moest lachen. Ik keek de hele dag op Facebook of hij alweer iets had verstuurd. Het voelde als vroeger, wanneer ik het schoolplein afspeurde of ik hem ergens zag staan. Natuurlijk voelde ik me schuldig naar Harry toe, maar omdat ik het leven voor het eerst in lange tijd weer leuk vond, hield ik mezelf voor dat er geen kwaad in school.

Oude liefde roest niet

Toen gaf Jelle ineens aan dat hij wilde stoppen met de chat. Zijn vrouw vond het niet leuk dat hij weer contact met mij had, schreef hij. Hij had het dus aan zijn vrouw verteld! Ook zelf voelde hij zich er trouwens niet goed bij. ‘Oude liefde roest niet’, schreef hij, hij wilde de situatie niet uit de hand laten lopen. Natuurlijk had hij gelijk, maar ik was in tranen toen ik dat berichtje las. Binnen een paar weken was ik verslaafd geraakt aan de spanning van het chatten en nu voelde ik me ongelukkig. Harry merkte dat er iets aan de hand was en in een opwelling vertelde ik hem alles. Dat ik nog steeds van hem houd, maar het gevoel heb dat mijn leven stilstaat. Dat ik wat spanning zocht bij Jelle. Het fijne gesprek dat we toen hadden, heeft ons goed gedaan. Harry was verdrietig, maar hij begreep dat ik behoefte had aan meer reuring. ‘Het draait te veel om mij’, zei hij. We concludeerden dat ik hem wilde sparen en niet meer uitsprak wat mij echt bezighield. Het luchtte enorm op om dat nu wel te doen.

Weekje weg

Harry stelde voor dat ik er weer eens een weekje met vriendinnen tussenuit zou gaan. Dat ga ik binnenkort doen. Verder besloot ik dat ik met een coach of zo wil praten. Ik heb nog steeds niet geaccepteerd dat Harry nooit meer de oude wordt, dat mijn leven anders loopt dan ik had gehoopt. Hoog tijd dat ik volwassen word op dat punt. Uiteindelijk brengt dat me verder dan stiekem contact zoeken met een oude liefde.”

Lees hier wat er aan dit verhaal vooraf ging.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden