De dag nadat…  ik voor het eerst alleen op reis ging

PREMIUM

Vervolg: de dag nadat… ik voor het eerst alleen op reis ging

De dag nadat…  ik voor het eerst alleen op reis gingBeeld Getty Images

Froukje (60) ging vier jaar geleden op groepsreis, een rondreis door Nepal, zonder haar man Wim, die niet van verre reizen houdt.

Germaine van AstGetty Images

Froukje: “De rondreis door Nepal was in één woord fantastisch. Ik heb zoveel moois gezien en meegemaakt, dit was een van de beste beslissingen ooit. Natuurlijk had ik deze indrukwekkende ervaring het liefst met mijn man gedeeld, zodat we er samen nog jaren op zouden kunnen terugkijken. Maar dat zat er gewoon niet in. Wim houdt niet van verre reizen en al helemaal niet van vliegen, dat weet ik al sinds we elkaar leerden kennen.

Goede vriendin

Tijdens deze reis ontmoette ik Ans, inmiddels een goede vriendin. Ze woont aan de andere kant van het land, maar we bellen regelmatig en spreken een paar keer per jaar af: bijkletsen, lunchen. Meestal bezoeken we ook een expositie, vaak over andere culturen. Ze wilde na onze trip in 2019 het liefst weer op reis, alleen gooide corona roet in het eten. Zelf heb ik die drang om naar de andere kant van de wereld te vliegen niet meer. Maar mocht het toch weer gaan kriebelen, dan weet ik dat het kan. Dat ik het in mijn eentje aandurf, en dat Wim zich ook prima redt. We hebben elkaar enorm gemist, maar dat is alleen maar leuk, als je al langer dan dertig jaar getrouwd bent.

Aardappelen mee

Wim en ik hebben tijdens de pandemie een camper gekocht en zijn hier al vaak mee op pad geweest. Eerst dicht bij huis, naar België en Duitsland, maar vorig jaar ook naar Frankrijk en Noord-Spanje. Het lijkt alsof Wim de smaak van het reizen te pakken heeft gekregen. Met de camper dan, zodat we ook een mud aardappelen en blikken soep mee kunnen nemen voor het geval het buitenlandse eten hem te ‘exotisch’ wordt.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden