Amalia verblijft niet op hetzelfde adres in Lech als haar ouders: híér zit ze wel

Amalia verscheen op krukken in wintersportoord Lech. Nu blijkt dat de prinses niet op hetzelfde adres verblijft als haar ouders, maar dat ze zo haar eigen voorkeuren heeft.

Tara Stokdijk

Royalty-deskundige Rick Evers laat ons weten waarom dat is.

Waar overnachten de Oranjes in Lech?

De skivakantie in Lech is een echte Oranje-traditie. Voor Bernhard en Juliana en later ook Claus en Beatrix zijn ook de overnachtingen in het chique hotel Gasthof Post traditie. Bernhard ontdekte het in 1959 doordat hij aan de praat raakte met de eigenaar en sindsdien is het hotel favoriet. Maar dat geldt niet voor iedereen. Willem-Alexander en Máxima zitten niet graag in Gasthof Post, maar verblijven liever in een privéhuis.

Privéhuis

“Willem-Alexander en Máxima kiezen voor meer privacy. Zij verblijven daarom in een privéhuis helemaal aan de andere kant van het dorp. Daar kunnen ze ook vrienden uitnodigen, heeft de nanny een eigen plek en zitten ze niet zo in de kijker”, legt Rick Evers uit.

Via de achteruitgang

Hij vervolgt: “Hotel Post ligt midden in het dorp. Iedereen komt daar langs. Beatrix moet daar soms zelfs achterom naar binnen, via de keuken, omdat ze anders te veel opvalt.”

Amalia verblijft ergens anders

Nu blijkt dat Amalia op nóg een andere locatie in Lech verblijft: hotel Berghof. Dit heeft een erg hip imago. Hotel Berghof heeft een lift die je direct naar de bars en restaurants in het centrum brengt en dat is voor iemand op krukken erg handig. Maar wat is de reden dat onze prinses niet in het privéhuis zit?

‘Niet beschikbaar voor Amalia’

Rick: “Het huis is van iemand die dat uitleent aan de koning en niet aan Amalia. Ik denk dat Willem-Alexander en Máxima daar komende week zullen verblijven, maar dat het nu niet zomaar beschikbaar wordt gesteld aan Amalia. Als zij naar Lech wil, moet ze zelf iets regelen.”

Nieuwe liefde?

Er gaan onbevestigde geruchten dat Amalia aan het skiën is met haar nieuwe liefde Isebrand Kaldewei: “Het is grappig, want vorige week werd er gezegd dat ze samen aan het skiën waren in Canada en een dag later kwam het bericht dat ze in Lech zit. Ze houden de gemoederen in ieder geval flink bezig”, aldus Rick.

Onze prinses Amalia is niet de enige prinses Amalia:

Bron: Rick Evers

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden