Claudia de Breij schrijft boek over Amalia mét medewerking van de prinses Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Claudia de Breij schrijft boek over Amalia mét medewerking van de prinsesBeeld EM-Press/Patrick van Emst

Claudia de Breij schrijft boek over Amalia mét medewerking van de prinses

Op 7 december wordt prinses Amalia 18 jaar. Ter ere van haar verjaardag heeft Claudia de Breij een boek geschreven over Amalia, en ze sprak daarvoor uitgebreid met de prinses.

Tara StokdijkEM-Press/Patrick van Emst

Het koninklijk huis laat op Instagram weten: “Ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van Prinses Amalia, de Prinses van Oranje, op 7 december 2021 heeft Claudia de Breij een persoonlijk boek geschreven op basis van ontmoetingen met de Prinses. Het boek Amalia is bedoeld om de lezers kennis te laten maken met de beoogd troonopvolger en verschijnt half november.”

Boek over prinses Amalia

Het koninklijk huis onthult waar Claudia de Breij en de prinses zoal over gesproken hebben: “Voor het boek heeft Claudia de Breij in de zomer van 2021 enkele gesprekken gevoerd met de prinses Van Oranje over onder meer haar schooltijd, haar liefde voor muziek en wat het Koningschap en haar toekomstige rol nu voor haar betekenen. Het boek vormt een weerslag van de gesprekken en een indruk van de auteur. Ook bevat het boek beeldmateriaal uit het privé-archief van de prinses.”

Paardensport

Prinses Amalia heeft Claudia een bijzondere plek laten zien voor het boek: “De prinses heeft Claudia de Breij meegenomen naar het Koninklijk Staldepartement om over haar passie voor paarden en de paardensport te vertellen: ‘Op een paard ben ik het meest wie ik ben. Als je me echt wilt leren kennen, moet je me zien rijden’.”

Traditie

Het boek verschijnt half november bij uitgeverij Pluim. Het is een traditie onder de Oranjes om het volk een aanstaand staatshoofd beter te laten leren kennen middels een boek. Zo werden er rondom de achttiende verjaardagen van prinses Beatrix en koning Willem-Alexander ook boeken uitgebracht.

De plicht roept

Eerder deze maand verscheen het boek De plicht roept, het boek van oud-politicus Peter Rehwinkel over prinses Amalia. In het boek gaat de oud-politicus in op wat er allemaal in het leven van de prinses gaat veranderen, wanneer ze meerderjarig wordt en welke keuzes ze allemaal kan maken.

Onze prinses Amalia is niet de enige prinses Amalia

Bron: Koninklijk huis.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden