BONAIRE, 28-01-2023, 

Koning Willem Alexander, Koningin Maxima en Prinses Amalia bregen een bezoek aan het Caribisch deel van het Koninkrijk.Het bezoek staat in het teken van de kennismaking van de Prinses van Oranje met het Caribisch deel van het Koninkrijk.  FOTO: Brunopress/Patrick van Emst

King Willem Alexander, Queen Maxima and Princess Amalia will visit the Caribbean part of the Kingdom. The visit is dedicated to the introduction of the Princess of Orange to the Caribbean part of the Kingdom.

Op de foto: Bezoek aan windsurfdemonstratie bij Sorobon Beeld Brunopress/Patrick van Emst
BONAIRE, 28-01-2023, Koning Willem Alexander, Koningin Maxima en Prinses Amalia bregen een bezoek aan het Caribisch deel van het Koninkrijk.Het bezoek staat in het teken van de kennismaking van de Prinses van Oranje met het Caribisch deel van het Koninkrijk. FOTO: Brunopress/Patrick van EmstKing Willem Alexander, Queen Maxima and Princess Amalia will visit the Caribbean part of the Kingdom. The visit is dedicated to the introduction of the Princess of Orange to the Caribbean part of the Kingdom.Op de foto: Bezoek aan windsurfdemonstratie bij SorobonBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Die sneakers van Amalia op Bonaire, daar scoort ze modepunten mee

Chef mode Françoise volgt Amalia tijdens de koninklijke toer letterlijk op de voet. “Amalia scoort duurzame modepunten!”

Françoise BussièresBrunopress/Patrick van Emst


Heerlijk vind ik het om naar de outfits van Maxima en Amalia te kijken tijdens hun bezoek aan de Caraïben. Natuurlijk zien ze allebei altijd uit om door een ringetje te halen, op-en-top gekleed, maar wat is fijn om te zien dat Amalia haar eigen stijl heeft en niet een in koninklijk modekeurslijf hoeft.

Sneakers

Dat blijkt maar weer eens omdat zij op Bonaire haar hoge hakken geregeld verwisselde voor een paar comfortabele sneakers. En over die sneakers wil ik het even hebben, want hier scoort Amalia extra modepunten: er is namelijk over nagedacht. Ze draagt sneakers van het Franse merk VEJA, wat ‘kijken’ in het Portugees betekent.

Amalia studie Beeld Brunopress
Amalia studieBeeld Brunopress

Studietijd

Dezelfde sneakers droeg ze ook al tijdens de officiële fotosessie aan het begin van haar studietijd. VEJA sneakers zijn gemaakt bijzonder leeralternatief C.W.L. genaamd. Dit is een innovatief materiaal gemaakt van een katoenen canvas gewaxt met maisafval. Het alternatieve leer is 63 procent bio-based en gerecycled.

Voor de verzending van de sneakers werkt VEJA met Atelier Sans Frontieres (ASF), een organisatie die zich inzet voor mensen die met sociale uitsluiting worden geconfronteerd. Een mooi en duurzaam product dus. De sneakers kosten 140 euro, maar zijn nu zelfs al in de uitverkoop te vinden.

Nu maar hopen op het Amalia-effect. Allemaal aan de duurzame sneakers!

null Beeld ANP
Beeld ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden