Trouwdag van prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst op 19 mei 2001 in Den Haag. 
Foto: William STEVENS/Gamma-Rapho via Getty Images Beeld Gamma-Rapho via Getty Images
Trouwdag van prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst op 19 mei 2001 in Den Haag. Foto: William STEVENS/Gamma-Rapho via Getty ImagesBeeld Gamma-Rapho via Getty Images

Dít is waarom prins Constantijn en Laurentien op een onhandige datum zijn getrouwd

Deze week zijn prins Constantijn en prinses Laurentien alweer 21 jaar getrouwd, maar eigenlijk hebben ze hun trouwdatum een beetje ongelukkig uitgekozen.

Nissah van der StruifGamma-Rapho via Getty Images

Driftig in je geheugen te graven wat er allemaal aan de hand is op 19 mei is niet nodig, dat is namelijk niet de datum waar we het hier over hebben.

Twee huwelijken voor Constantijn en Laurentien

Op 19 mei, de datum waarop het paar hun huwelijk viert, zijn Constantijn en Laurentien voor de kerk getrouwd en dat is ook de datum waarop ze hun trouwdag vieren, maar dat is niet de enige dag waarop ze elkaar het jawoord gaven. Twee dagen eerder deden ze dat namelijk al voor het burgerlijk huwelijk.

Verjaardag Máxima

En ja, twee dagen eerder was het 17 mei en is Máxima jarig. Constantijn en Laurentien zijn dus getrouwd op de verjaardag van Máxima. Dat het niet echt een handige datum is, lijkt het stel zelf ook te vinden. Ze vieren daarom hun trouwdag op 19 mei.

Bron: Koninklijkhuis.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden