Dít is waarom prinses Margriet haar 80e verjaardag voor de tweede keer viert Beeld RVD - Martijn Beekman
Dít is waarom prinses Margriet haar 80e verjaardag voor de tweede keer viertBeeld RVD - Martijn Beekman

Oranjes

Dít is waarom prinses Margriet haar 80e verjaardag voor de tweede keer viert

Prinses Margriet (80) gaat vandaag een feestelijke dag tegemoet. De zus van prinses Beatrix viert vandaag voor de tweede keer haar verjaardag en er staat een leuke activiteit op de planning. Met een groot deel van de familie woont ze namelijk een dansvoorstelling Carmen.maquia bij.

Erandi GodinezRVD - Martijn Beekman

De keuze voor deze voorstelling is niet toevallig. Prinses Margriet is een groot dansliefhebber én beschermvrouwe van Introdans, het Nederlandse dansgezelschap dat deze voorstelling opvoert, dus voor Margriet wordt het ongetwijfeld genieten.

Groot gezelschap

En niet alleen voor haar, want er haakt een groot gezelschap aan. Haar man Pieter van Vollenhoven gaat mee, maar ook hun kinderen prins Maurits, prins Bernhard, prins Pieter-Christiaan, prins Floris, hun echtgenotes en kinderen zijn van de partij. Daarnaast zijn koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prins Constantijn en zijn vrouw prinses Laurentien aanwezig.

Afwezigheid

Ook Margriets oudere zus prinses Irene komt naar de voorstelling, met haar dochter prinses Margarita. Opvallend genoeg heeft de Rijksvoorlichtingsdienst de komst van prinses Beatrix niet aangekondigd. Het is nog niet zeker of ze echt niet aanwezig zal zijn en waarom.

Bron: Koninklijk Huis, Vorsten

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden