Graaf Claus-Casimir is geslaagd en deelt kiekjes van zijn diploma-uitreiking in Schotland Beeld Instagram
Graaf Claus-Casimir is geslaagd en deelt kiekjes van zijn diploma-uitreiking in SchotlandBeeld Instagram

Graaf Claus-Casimir is geslaagd en zó ziet zijn diploma-uitreiking in Schotland eruit

Graaf Claus-Casimir (18), zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien, heeft zijn middelbare school afgemaakt aan het Gordonstoun in Schotland. Hij heeft zijn diploma op zak en deelt foto’s van de uitreiking op Instagram. Daarop is ook zijn trotse moeder te zien.

Tara StokdijkInstagram

De zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien vertrok in 2020 naar Schotland om zijn opleiding aan de gerenommeerde internationale kostschool af te maken. Daarvoor zat hij op het VCL in Den Haag. De timing van zijn vertrek was onlogisch, want het schooljaar was op dat moment al een tijdje bezig. Laurentien zei er nogal cryptisch dit over: “We geloven dat er altijd meer in kinderen zit en dat moet eruit komen. Ieder kind verdient het om het op een manier en op een plek te doen waar dat lukt en waar dat goed voelt.”

Claus-Casimir geslaagd

Een ruime anderhalf jaar later is Claus-Casimir klaar met de opleiding. De enige kleinzoon van Beatrix is, in vergelijking met zijn zus Eloise, niet heel actief op social media. Toch deelt hij van deze bijzondere mijlpaal wel enkele kiekjes.

Diploma-uitreiking voor Claus-Casimir

Zo zien we op zijn Instagram-account een serie foto's van zijn diploma-uitreiking. Claus-Casimir is op meerdere daarvan te zien met zijn klasgenoten. Ook staat zijn moeder Laurentien op een paar van de foto’s, onder meer die waarop hij poseert met zijn diploma.

Beruchte kostschool

Als we de foto’s zo zien, lijkt zijn tijd op de kostschool een groot feest te zijn geweest. Maar was dat ook zo? De school staat bekend om zijn spartaanse regime. Onder andere prins Philip en zijn zoons Charles, Andrew en Edward gingen naar Gordonstoun. Prins Charles hield hieraan zelfs trauma’s over, hij noemde het ‘een gevangenisstraf’. We hopen dat dit niet geldt voor Claus-Casimir, al zou het er inmiddels wel heel anders aan toegaan op de kostschool.

Bron: Instagram

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden