null Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Vaccinatie

Gravin Eloise na één prik volledig beschermd: “Ik heb al corona gehad”

Nu het vaccineren tegen corona flink op stoom is, krijgen steeds meer jongeren hun eerste prik. Gravin Eloise plaatste zondag in haar Instagram stories dat zij haar eerste prik had gehad en daarmee ook volledig beschermt is: “Ik heb Moderna en maar 1 keer. Ik heb namelijk al corona gehad.”

Mirna WiggersHollandse Hoogte / ANP

De jonge gravin had al op haar Instagram aangekondigd dat zij haar vaccinatie ging halen. Kennelijk kreeg ze daar veel vragen over, want ze begint haar stories met de zin ‘vragen over vaccinatie’ waarna ze antwoord geeft op de meest gestelde vragen. Omdat ze de post plaatste in haar stories, zullen ze na 24 uur weer verdwijnen.

Eloise vertelt dat het vaccineren bij haar geen pijn deed, “maar dat kan voor iedereen anders kan zijn". Ook legt ze uit dat ze na de prik nog een kwartier op locatie moest blijven zoals iedereen en dat dat “gewoon een voorzorgsmaatregel is".

Willem Alexander

Begin deze maand werd koning Willem-Alexander ook al een keer geprikt tegen het coronavirus. Hij wijdde niet uit over welk vaccin hij kreeg. Gezien zijn geboortejaar, 1967, ligt het voor de hand dat hij het Janssenvaccin kreeg. Maar in Den Haag sprak hij telkens over zijn eerste vaccinatie. Het lijkt er dus op dat de koning nog voor een tweede ronde moet, wat met Janssen vooralsnog niet nodig is.

Vrouwen van Oranje

Ook van koningin Máxima wordt aangenomen dat ze al ten minste één keer gevaccineerd is. De koningin liet weten gevaccineerd te willen worden als het haar beurt was, net als prinses Beatrix. Gezien Máxima uit 1971 komt, kon ze een tijdje terug al een afspraak inplannen en zou die inmiddels ook al moeten zijn geweest. Beatrix komt uit 1938 en kan inmiddels al volledig gevaccineerd zijn.

Er is gekozen door de Rijksvoorlichtingsdienst om de details van de vaccinaties van de meeste Oranjes niet officieel openbaar te maken. Daarom weten we niet exact welke vaccins gegeven zijn aan welke leden van het Koningshuis en ook niet waar dat gebeurde. Maar het belangrijkste is wel duidelijk: de Oranje’s worden geprikt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram, Hart van Nederland, Vorsten.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden