Alexia vertrekt naar Wales Beeld RVD – Z.M. de Koning
Alexia vertrekt naar WalesBeeld RVD – Z.M. de Koning

Meer vrijheid

Het buitenlandavontuur is begonnen: prinses Alexia is op weg naar Wales

Vandaag is het zover: prinses Alexia vertrekt voor haar studie naar Wales! De prinses rondde voor de zomer haar vierde jaar van het gymnasium af. Nu studeert ze verder aan de United World College of the Atlantic (UWC Atlantic College). Koning Willem-Alexander studeerde daar in zijn tienertijd ook al.

Mirna WiggersRVD – Z.M. de Koning

Het koninklijk huis maakte Alexia's vertrek bekend via Instagram. Ze leggen uit dat ze de eerste vier jaar van de middelbare school heeft afgerond en nu verder gaat leren in Llantwit Major in Wales: “Zij zal daar de komende twee jaar opgaan voor haar Internationaal Baccalaureaat”, schrijven ze erbij. ⁣

Toelating

Toegelaten worden tot het UWC Atlantic College is bepaald geen peulenschil. Prinses of niet, Alexia heeft er hard voor moeten werken. Ook de onderwijsroute die ze gaat volgen die uiteindelijk leidt tot een Internationaal Baccalaureaat is niet gemakkelijk. Met het papiertje kan ze straks studeren aan de hoogst aangeschreven universiteiten ter hele wereld.

Meer vrijheid

Alexia vertrekt naar Wales om haar middelbare schooltijd in iets meer vrijheid af te kunnen ronden dan ze in Nederland kan. “Alexia zit nu op een school waar iedereen een beetje naar haar kijkt van: hé, dat is de dochter van de koning”, zegt Kysia Hekster, voormalig royalverslaggever tegen de NOS.

Bemoeienis

Ook buiten haar schoolleven, bemoeien veel mensen zich met Alexia. Zo maakte ze vorig jaar graag TikTok-filmpjes, maar stuitte zij continu op kritiek. Mensen vroegen zich af of het wel oké was voor een prinses om deze filmpjes te maken. "Dat is vervelend voor haar", legt Kysia uit. Juist daarom past de school in Wales goed bij Alexia.

Ook prinsen en prinsessen uit andere landen gaan naar de school in Wales. Zo gaan ook Elisabeth van België en de Spaanse prinses Leonor naar dezelfde school. Sterker nog, er is een kans dat Alexia en Leonor bij elkaar in de klas komen. Alexia is daar straks dus minder opvallend en kan zich iets vrijer bewegen.

Het schooljaar gaat, na de introductieweek, gelijk fanatiek van start. Wij wensen Alexia veel succes!

Bron: Instagram, NOS.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden