SPAIN - JANUARY 01:  Maria Teresa Of Bourbon Parma Wearing A Jacques Heim Evening Dress  (Photo by Keystone-France/Gamma-Keystone via Getty Images) Beeld Gamma-Keystone via Getty Images
SPAIN - JANUARY 01: Maria Teresa Of Bourbon Parma Wearing A Jacques Heim Evening Dress (Photo by Keystone-France/Gamma-Keystone via Getty Images)Beeld Gamma-Keystone via Getty Images

Kinderen prinses Irene in Italië voor uitvaart vorig jaar overleden prinses Maria Teresa

Prins Carlos, prinses Margarita, prins Jaime en prinses Carolina zijn in de Basilica di Santa Maria della Steccata, in het Italiaans Parma, bij een bijzondere uitvaart. Hun tante, prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma, was namelijk vorig jaar maart al overleden.

De plechtigheid vond plaats in besloten kring. Vooraf was de dienst geheimgehouden, om aan de Italiaanse coronamaatregelen te voldoen.

Bijzetting prinses Maria Teresa

Prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma werd op 28 juli 1933 geboren als de op 1 na oudste zus van prins Carlos Hugo, die in 2010 overleed. Carlos Hugo was de ex-echtgenoot van prinses Irene.

Ze stierf in maart 2020, op 86-jarige leeftijd, na een kort ziekbed, aan het coronavirus. Vorig jaar liet de koninklijke familie nog weten dat het afscheid van prinses Maria Teresa dat jaar in Madrid zou plaatsvinden, maar het liep vanwege de coronamaatregelen anders. Uiteindelijk is ze zeventien maanden na haar overlijden bijgezet in de basiliek van Parma. In de kerk heeft ook prins Carlos Hugo zijn laatste rustplaats.

Nederlandse royals

De kinderen van prins Carlos Hugo en prinses Irene – prins Carlos, prinses Margarita, prins Jaime en prinses Carolina – waren bij de dienst aanwezig. Maria Teresa had zelf geen kinderen, maar had een hechte band met de kinderen van haar broer.

Volgens prinses Margarita was het een mooie plechtigheid. Er was onder andere een emotionele toespraak van prins Carlos.

Bron: Blauwbloed

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden