DEN HAAG, 04-05-2023, Paleis Huis ten Bosh  

Koning Willem Alexander ontvangt President van Oekraine Volodymyr Zelensky op Paleis Huis ten Bosh  Brunopress/POOL/Remko de Waal Beeld Brunopress
DEN HAAG, 04-05-2023, Paleis Huis ten Bosh Koning Willem Alexander ontvangt President van Oekraine Volodymyr Zelensky op Paleis Huis ten Bosh Brunopress/POOL/Remko de WaalBeeld Brunopress

Koning Willem-Alexander doet aan flagdressing tijdens ontmoeting Zelensky

Koning Willem-Alexander ontving vanmiddag president Volodymyr Zelensky van Oekraïne op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Tijdens de ontmoeting was hij gekleed in de kleuren van Oekraïne: geel-blauw.

Lotte KepersBrunopress

Dit zogeheten ‘flag dressing’ of ‘diplomatic dressing’ is iets wat royals vaak doen als een aardige geste aan het gastland óf juist het bezoekende land.

Stropdas

Tijdens de ontmoeting droeg onze koning een blauw pak, met een bijpassende das. Deze das bestaat uit de Oekraïense kleuren: geel en blauw.

Niet de eerste keer

Tijdens een eerdere ontmoeting met de Oekraïnse Minister van Buitenlandse zaken, koos de koning eveneens voor flagdressing. Toen de koning in maart 2022 op Paleis Noordeinde een ontmoeting had met verschillende Oekraïners, kwam de das ook in beeld. In de koninklijke walk-in closet hangt dus een speciale Oekraïne-das.

Toespraak

Zelensky gaf vanmiddag een toespraak in Den Haag, getiteld ‘Geen vrede zonder gerechtigheid voor Oekraïne’. Ook ontmoette hij president premier Mark Rutte en minister Kasja Ollongren van Defensie.

Bron: Mode Koningin Maxima, AD

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden