Koning Willem-Alexander en koningin Máxima komend weekend aanwezig bij de Dutch Grand Prix in Zandvoort Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima komend weekend aanwezig bij de Dutch Grand Prix in ZandvoortBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Hooggeëerd bezoek

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima komend weekend aanwezig bij de Dutch Grand Prix in Zandvoort

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen komend weekend aanwezig zijn bij de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Op zondagmiddag 5 september zullen ze voorafgaand aan de race Max Verstappen ontmoeten, zo maakt de Rijksvoorlichtingsdienst bekend.

Tara StokdijkBrunopress/Patrick van Emst

Zoals bekend is, zullen de koning en de koningin niet de enige Oranjes zijn die de Grand Prix bijwonen. Ook prins Bernhard junior, die het evenement mede mogelijk heeft gemaakt, zal aanwezig zijn.

Prins Bernhard

Prins Bernhard kreeg veel kritiek toen bleek dat hij artiesten had gevraagd gratis op te treden tijdens het evenement. Inmiddels heeft hij zijn excuses aangeboden en beloofd de artiesten te betalen. Hieronder valt Davina Michelle, die zondag het Wilhelmus zal zingen, en die het mogelijk maakte dat de artiesten geld krijgen voor hun optreden. Zij vertelde namelijk alleen te willen optreden als de andere artiesten betaald zouden krijgen.

Extreme drukte

De kritiek op prins Bernhard is niet de enige kritiek die rondom het evenement werd geuit. Vanaf de eerste uren circuleren er beelden van Zandvoort op internet waarop extreme drukte is te zien. Veel mensen uiten hun ongenoegen, waaronder BN’ers. De onvrede zit ’m vooral in het feit dat dit massale evenement mag plaatsvinden, terwijl vele festivals en andere evenementen dat niet mogen.

Een vriendje voor Ariane? Matthijs en Rick praten je bij

Bron: Nu.nl.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden