Family time

Koning Willem-Alexander verklapt: zó ziet zijn ideale vakantie eruit

Zomerfotosessie 2021 bij Paleis Huis ten Bosch in Den Haag

Summer photo session 2021 at Palace Huis ten Bosch in The Hague

Op de foto / On the photo:  Koning Willem-Alexander en koningin Maxima 

King William Alexander and Queen Maxima Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Zomerfotosessie 2021 bij Paleis Huis ten Bosch in Den HaagSummer photo session 2021 at Palace Huis ten Bosch in The HagueOp de foto / On the photo: Koning Willem-Alexander en koningin Maxima King William Alexander and Queen MaximaBeeld EM-Press/Patrick van Emst

De foto’s van de jaarlijkse zomershoot van het koninklijk huis zijn vrijdagochtend naar buiten gebracht. Hierbij hoort natuurlijk een uitgebreid interview. Royal reporter Rick Evers sprak koning Willem-Alexander over hoe voor hem de perfecte vakantie eruitziet.

Ismay GijsenEM-Press/Patrick van Emst

De koning laat weten dat hij zich nu vooral verheugd op het samen zijn met zijn gezin. Als Rick aan hem vraagt wat voor hem het gevoel van vrijheid geeft, heeft Willem-Alexander daar een duidelijk antwoord op.

Onbetaalbaar

“Het gevoel van vrijheid is met z’n vijven op een boot zitten waar geen beveiliging of geen personeel bij is, helemaal niemand. Dat is onbetaalbaar.” Waar het koninklijke gezin op vakantie gaat, wil Willem-Alexander niet zeggen. “Ik ga niet zeggen of we wel of niet naar onze villa in Griekenland gaan.”

Werk en vakantie

Verder vertelt de koning dat hij altijd hoopt zo min mogelijk werk mee te nemen naar zijn vakantie. “Want dat betekent natuurlijk dat er geen crisis is. Maar er is natuurlijk altijd werk en je blijft altijd lezen wat er gaande is. Verder zal ik tijdens mijn vakantie natuurlijk ook contact blijven houden met de formatie én de Olympische Spelen volgen.”

Bron: Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden