null Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Beeld EM-Press/Patrick van Emst

Koningspaar over Peter R. de Vries: “De aanslag en zijn dood zijn een verschrikking”

Vrijdagochtend stonden koning Willem-Alexander en koningin Máxima stil bij het overlijden van Peter R. de Vries, toen ze tijdens hun jaarlijkse zomerfotosessie vragen van de pers beantwoordden.

Tara StokdijkEM-Press/Patrick van Emst

Ze laten weten dat ze de fotoshoot dit jaar met gemengde gevoelens doen, door het overlijden van Peter, maar ook wegens de overstromingen in Limburg.

Een hart onder de riem

Koning Willem-Alexander sprak over Peter R. de Vries: “De aanslag en zijn dood zijn een verschrikking, zeker voor degenen die bij hem recht zochten. Ik denk dat er wat dat betreft al heel veel gezegd en geschreven is over een bijzonder mens en ik wens zijn nabestaanden heel veel kracht toe". Ook de aanwezige journalisten steekt hij een hart onder de riem: “Ik weet dat er onder jullie ook mensen bij zijn die hem kenden.”

Gesprekken met prinsessen

Het koningspaar werd ook gevraagd hoe hun drie dochters op de aanslag reageerden. Koningin Máxima vertelt: “Zij zijn ook heel erg geschrokken en vragen zich af hoe zoiets midden in Amsterdam kan gebeuren”. De koning vult aan: “Wij dagen onze kinderen ook altijd uit om te discussiëren. Het kan toch niet waar zijn dat je niet je werk kunt doen in dit land? Je hoeft het niet eens te zijn met elkaar, maar dit doe je niet.”

Vorige week gaf het koningspaar ook al een reactie op de aanslag op Peter R. de Vries:

Exclusief: zó zag de zomerfotosessie van de royals eruit

Bron: Nu.nl.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden