koningspaar Beeld Brunopress
koningspaarBeeld Brunopress

Koningspaar over sociale problemen in Nederland: “We hebben geen tijd te verspillen”

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zich uitgesproken over de huidige sociale problemen in Nederland. Volgens het koningspaar is er nog veel te doen, en is er geen tijd te verspillen als het op dit onderwerp aankomt.

Anne-Flore MullerBrunopress

Dat vertellen ze in een gesprek met het Oranje Fonds.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bestaat dit jaar 20 jaar. Ter ere van deze mijlpaal ging het koningspaar onlangs in gesprek met Oranje Fonds-directeur Sandra Jetten en bestuurslid Kim Putter. Het fonds is er voor iedereen die iets voor een ander wil doen en draagt bij aan een betrokken samenleving. Dat doet het door middel van kennis en netwerk, geld, tijd en erkenning, met als doel dat niemand er alleen voor komt te staan.

Wens van Máxima

In het interview, dat dinsdagavond volledig uitgezonden wordt op de website van het fonds, vertelt koningin Maxima: “Mijn wens zou zijn dat we nog meer zouden doen aan kinderarmoede, mentale gezondheid en participatieproblemen. Er is zoveel dat we moeten doen en we hebben geen tijd te verspillen.”

Willem-Alexander: winst behalen

Ook koning Willem-Alexander meent dat er nog veel winst te behalen is als het gaat om sociale problemen in Nederland. Hij meent dat het werk van het Oranje Fonds ook nu, twintig jaar na oprichting, nog van groot belang is. “Ook in de toekomst, de komende twintig jaar en daarna.”

Bruidscadeau

Op hun trouwdag kreeg het koningspaar het fonds cadeau. Vanaf de start zijn zij dan ook beschermpaar en ze zetten zich twintig jaar na dato nog altijd in voor de doelen die het fonds hoopt te behalen.

Koningin Máxima staat zelf veel in de schijnwerpers, en hierin wordt kritisch gekeken naar haar outfits. Maar wat vindt Máxima zelf van haar outfits en van de media-aandacht die ze daarover krijgt? Royaltyvlogger Josine heeft het antwoord.

Bron: Vorsten

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden