28th June 1965:  Princess Beatrix of Holland and her fiance Klaus Von Armsberg.  (Photo by Potter/Express/Getty Images) Beeld Getty Images
28th June 1965: Princess Beatrix of Holland and her fiance Klaus Von Armsberg. (Photo by Potter/Express/Getty Images)Beeld Getty Images

Omroep MAX komt met nooit eerder vertoond beeldmateriaal van Beatrix

Pak je agenda er alvast bij want maandag 11 oktober is een speciale uitzending rond het 65-jarige jubileum van het Prinses Beatrix Spierfonds te zien. Naast een exclusief interview zien we ook nooit eerder vertoond beeldmateriaal van Beatrix en haar inzet voor het Spierfonds.

Kijktip

De presentatie is in handen van Jan Slagter en Carrie ten Napel.

Uniek gesprek

Jan Slagter heeft de eer gekregen om in gesprek te gaan met Beatrix. In een unieke uitzending vertelt de prinses over haar persoonlijke betrokkenheid bij het fonds en waarom dit fonds zo dicht bij haar hart ligt. Ook komen er bijzondere optredens van Danny Vera en Glennis Grace voorbij.

Verschillende routes

In Nederland heeft één op de tachtig mensen een spierziekte. Sommige spierziekten zijn dodelijk, verschillende zijn erfelijk maar allen hebben een verlammend effect op de spieren. Om aandacht hiervoor te vragen lopen tijdens de uitzending mensen met en zonder spierziekte verschillende routes, waaronder een route van maar liefst 65 kilometer. Zij starten al midden in de nacht en finishen op Paleis Soestdijk. Daar zal niemand minder dan prinses Beatrix hen opwachten.

Indringende portretten

Het programma staat niet alleen in het teken van onze prinses maar je ziet ook indringende portretten van patiënten en hun familie. Zo maken de kijkers kennis met de dochter van Hans Kazàn: Lara Kazàn. Zij kon twee jaar geleden van de één op de andere dag niet meer bewegen.

De uitzending is op maandag 11 oktober om 21.25 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Hierover zijn koningin Máxima en Beatrix het niet eens:

Bron: Omroep MAX

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden