Prinses Amalia reageert gevat op vraag over haar liefdesleven Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Prinses Amalia reageert gevat op vraag over haar liefdeslevenBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Prinses Amalia reageert gevat op vraag over haar liefdesleven

Vandaag verzamelde het koninklijk gezin zich in Paleis Noordeinde voor de jaarlijkse fotoshoot. Voor het eerst mocht ook prinses Amalia vragen van de pers beantwoorden bij dit moment.

Tara StokdijkBrunopress/Patrick van Emst

Royaltykenner Jeroen Snel trok de stoute schoenen aan en vroeg de prinses naar haar liefdesleven. Daar reageerde ze gevat op.

Amalia over haar liefdesleven

“Prinses Amalia, voor u een persoonlijke vraag: hoe gelukkig bent u in de liefde?” aldus Jeroen Snel. De prinses reageert: “Nou, ontzettend gelukkig, want ik ervaar enorm veel liefde van de mensen om mee heen.” Vanuit de zaal klinkt gelach.

“Ik weet dat dit niet het antwoord is waar u op doelt”, zegt de prinses. “Nee, u kwam ook heel snel met het antwoord, u bent goed voorbereid”, reageert Jeroen.

Commitment

“Het is iets dat ik liever voor mezelf houd. Maar ik beloof dat als er iemand serieus is, u de eerste bent die dat hoort”, zegt Amalia. “Dat is een commitment”, lacht haar moeder, koningin Máxima.

Willem-Alexander breekt in

“Daarmee zegt u dat er op dit moment niet iemand in uw leven is die serieus is op dat gebied?” probeert Jeroen nog een keer. Dan neemt haar vader, koning Willem-Alexander het woord: “Sorry, mijn dochter is achttien. Ze gaat studeren, ze begint net het leven uit te vinden. Ik hoop dat ze nog heel veel leuke mensen tegenkomt.”

Hij vervolgt: “U zult niet de eerste zijn die het hoort, en ook niet nummer twee. Uiteindelijk denk ik dat als mijn dochter de man vindt met wie ze wil trouwen, dat ze het op dat moment misschien tegen u zal zeggen.”

Uitgelekte foto's

Daarna krijgt de prinses de vraag of ze het lastig vindt dat er toch af en toe foto’s in bladen verschijnen met speculaties over haar liefdesleven. “Ja, het is lastig. Dat zijn momenten waarop ik dacht dat ik privé ergens was. Maar het hoort er ook bij en ik ben ontzettend dankbaar voor de privacy die mij op andere momenten wel gegund wordt.”

Jaarlijks fotomoment

Amalia droeg een gebloemde jurk van Diane von Furstenberg naar het jaarlijkse fotomoment. Benieuwd naar de foto’s én naar wat haar moeder en zussen droegen? Je ziet het hier.

Bekijk hier de beelden van het moment waarop Amalia naar haar liefdesleven wordt gevraagd:

Onze eigen royaltyverslaggever Rick Evers mocht ook een vraag stellen aan prinses Amalia. En die ging over... dé tiara.

Bron: Shownieuws

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden