Prinses Beatrix pakt werkzaamheden weer op na polsbreuk Beeld Getty Images
Prinses Beatrix pakt werkzaamheden weer op na polsbreukBeeld Getty Images

Prinses Beatrix (85) pakt werkzaamheden weer op na polsbreuk

Prinses Beatrix (85) brak onlangs haar pols tijdens het skiën in Lech. Inmiddels prijkt het eerste werkbezoek alweer in haar agenda.

Tara StokdijkGetty Images

Eind vorige maand liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat prinses Beatrix ongelukkig ten val was gekomen tijdens het skiën en haar pols had gebroken. “De prinses verkeert verder in goede gezondheid”, schreef de RVD.

Polsbreuk en operatie voor prinses Beatrix

De prinses werd in Oostenrijk geopereerd aan haar pols en mocht daarna terugkeren naar Nederland. In kasteel Drakensteyn, nabij Lage Vuursche, volgde een periode van herstel. Koning Willem-Alexander liet al aan de pers weten dat het naar omstandigheden ‘heel goed’ ging met zijn moeder.

Eerste werkbezoek

Op 24 februari zou Beatrix naar de viering van het 160-jarig bestaan van het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek in Arnhem gaan, maar dit werkbezoek kon niet doorgaan vanwege haar ongeluk. Op 24 maart staat het bezoek opnieuw ingepland. Dit wordt het eerste werkbezoek sinds haar polsbreuk.

Bronbeek

Bronbeek is een museum en kenniscentrum over het koloniaal-militair verleden van het Koninkrijk der Nederlanden en een tehuis voor veteranen van de Nederlandse krijgsmacht en van het voormalige Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger.

Presentatie en ontmoetingen

De prinses krijgt op 24 maart een presentatie van de commandant van Bronbeek. Hierin zal het onder andere gaan over het jubileum, de bouw van de nieuwe vaste tentoonstelling en over de zorgverlening aan de bewoners. Beatrix mag ook met die bewoners en hun verzorgers spreken.

Vanaf dag één kunnen prinses Beatrix en koningin Máxima het goed met elkaar vinden. Máxima heeft een hechte band met haar schoonmoeder, maar toch zijn de twee het niet overal over eens. Anne-Flore vertelt in deze video op welk punt Máxima en Beatrix van mening verschillen:

Bron: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden