Curacao, 26-11-2021, Curacao Marine Park

Prinses Beatrix tijdens een bezoek aan aan Curacao in het kader van 25 jaar samenwerking tussen natuurorganisaties in het Caribisch deel van het Koninkrijk in de vorm van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), activiteiten van sociaal maatschappelijke organisaties en de impact van de coronacrisis
FOTO: Brunopress/Patrick van Emst

Princess Beatrix during a visit to Curacao in the context of 25 years of cooperation between nature organizations in the Caribbean part of the Kingdom in the form of the Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), activities of social organizations and the impact of the corona crisis 

Op de foto / On the photo: Prinses Beatrix bij GGD locatie i.v.m. coronapandemie Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Curacao, 26-11-2021, Curacao Marine ParkPrinses Beatrix tijdens een bezoek aan aan Curacao in het kader van 25 jaar samenwerking tussen natuurorganisaties in het Caribisch deel van het Koninkrijk in de vorm van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), activiteiten van sociaal maatschappelijke organisaties en de impact van de coronacrisisFOTO: Brunopress/Patrick van EmstPrincess Beatrix during a visit to Curacao in the context of 25 years of cooperation between nature organizations in the Caribbean part of the Kingdom in the form of the Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), activities of social organizations and the impact of the corona crisis Op de foto / On the photo: Prinses Beatrix bij GGD locatie i.v.m. coronapandemieBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Koninklijk bezoek

Prinses Beatrix heeft derde coronaprik al gehad

Beatrix heeft haar boosterprik al gehad. Dit vertelde de 83-jarige prinses vrijdag tijdens een bezoek aan een coronateststraat op Curaçao.

Ismay GijsenBrunopress/Patrick van Emst

Bij een bezoek aan de GGD in Willemstad vertelde Beatrix dat ook zij werd uitgenodigd voor een boosterprik. “Dus dat heb ik ook gedaan”, zou de prinses hebben gezegd volgens koningshuisdeskundige Rick Evers.

Natuurbehoud en coronapandemie

Beatrix is voor het eerst in zes jaar weer op Curaçao. Het bezoek staat vooral in het teken van natuurbehoud en de effecten van de coronapandemie. Vrijdag werd de prinses bijgepraat over het testbeleid op het eiland en de huidige stand van zaken. Ze volgt hier onder meer een natuurles aan schoolkinderen, ze helpt bij het uitzetten van een flamingo die hersteld is na verblijf in een dierenkliniek én ze krijgt uitleg over het kweken van koraallarven.

Papegaai Lingo

Tijdens de les natuurbehoud vertelt Beatrix aan de kinderen uit een groep 8-klas dat ze zelf een papegaai heeft. Het dier, die ze Lingo heeft genoemd, blijkt niet altijd even lief. “Hij kan niet op mijn schouder zitten, want dan bijt ‘ie in mijn oor”, vertelt ze. De prinses gokt dat ze Lingo al zo’n 20 jaar heeft.

Bron: RD, Vorsten, RTL Boulevard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden