RVD reageert op uitgelekte foto van schaars geklede prinses Alexia Beeld Brunopress/Patrick van Emst
RVD reageert op uitgelekte foto van schaars geklede prinses AlexiaBeeld Brunopress/Patrick van Emst

RVD reageert op uitgelekte foto van schaars geklede prinses Alexia

Afgelopen weekend verscheen er ineens een foto van prinses Alexia, gehuld in een pikante feestoutfit, online.

RedactieBrunopress/Patrick van Emst

De Rijksvoorlichtingsdienst reageert nu.

Pikante foto

De foto werd gemaakt voorafgaand aan een feestje dat werd georganiseerd door de kostschool in Wales waar Alexia momenteel studeert. Royaltydeskundige Rick Evers liet eerder aan ons weten: “Er was die dag een evenement op de school dat draaide om gender equality en over jezelf uiten, wat voor geslacht of gender je ook hebt of bent. Net als de andere meiden in de foto trok Alexia dus iets aan wat haar gender of geaardheid benadrukt.”

Mediacode

Dat deze foto is uitgelekt is niet alleen vrij ongepast omdat Alexia minderjarig is, maar het druist ook in tegen de mediacode, die is ingesteld om de privacy van de leden van ons koningshuis te waarborgen.

Reactie RVD

Een reactie van de RVD was dan ook te verwachten. De RVD liet telefonisch aan Shownieuws weten dat de foto geen publiek belang dient en dat het hier gaat om een privésituatie. De RVD kan de publicatie ervan niet verbieden, laten ze weten, maar ze adviseren wel om de foto niet te delen.

Respect voor de persoonlijke levenssfeer

Eerder benadrukte de RVD al dat de mediacode ook in Wales van kracht is: “De periode van de schooltijd van de prinsessen is privé. Op uitdrukkelijk verzoek van de ouders wordt een beroep gedaan op de media om de persoonlijke levenssfeer van hun dochters te blijven respecteren.”

Zó zal prinses Alexia eruit zien als ze 25 jaar is

Bron: Shownieuws.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden