Wacht... slikte Willem-Alexander nou een sleuteltje door? Beeld WireImage
Wacht... slikte Willem-Alexander nou een sleuteltje door?Beeld WireImage

Wacht... slikte Willem-Alexander nou het sleuteltje door?

Gisteren schreven we al dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun 21-jarig huwelijksjubileum, in het bijzijn van hun dochter Amalia, vierden op Curaçao. Het stel hing samen een liefdesslotje aan een hartvormig kunstwerk, waaraan speciaal voor hen een plekje was vrijgehouden. Lief! Maar wacht eens even... slikte de koning het sleuteltje nou door?

Tara StokdijkWireImage

Op video's die rondgaan van het beruchte moment, is te zien hoe Willem-Alexander het sleuteltje van het slot in zijn mond stopt, als ultieme bezegeling van de liefde, en daarna zijn armen in de lucht steekt.

Willem-Alexander en Máxima’s liefdesslot

Op de Handelskade op Curaçao staan twee grote harten waar liefdesslotjes aan gehangen kunnen worden. De harten hangen helemaal vol, dus speciaal voor de koning en koningin werd er een extra hart aan vastgemaakt. Dat kreeg een mooi likje rode verf en er werd een briefje aan gehangen: ‘Hier geen slotjes alstublieft. Alle slotjes worden verwijderd.’ Er was één stel dat die boodschap toch niet helemaal had begrepen. Op de ochtend voor de aankomst van het koningspaar hing er toch een slotje, van ‘Peter en Joe’. Dat werd gauw verwijderd.

Slikt de koning het sleuteltje door?

Het slotje van Willem-Alexander en Máxima is een rood hartje, met daarop hun initialen en de datum van donderdag. Samen hingen de twee het slot in het midden van het nieuwe hart. Daarna stopte Willem-Alexander het sleuteltje, volgens traditie, in zijn mond. En het lijkt erop dat hij het er niet meer uithaalt en ’t dus doorslikt! Aan Máxima’s verbaasde blik te zien, had zij dit ook niet verwacht.

De nieuwe David Copperfield

Op de videobeelden valt niet te achterhalen op welk moment de koning het sleuteltje dan weer uit zijn mond moet hebben gehaald. Toch wordt er in de media massaal geschreven dat de koning slechts deed alsof. Begrijpelijk, maar laten we eerlijk zijn: er is een illusionist aan onze koning verloren gegaan! Kijk zelf maar even:

Het slotje van ons koningspaar. Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Het slotje van ons koningspaar.Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Willem-Alexander en Máxima hangen het slotje samen aan het hart. Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Willem-Alexander en Máxima hangen het slotje samen aan het hart.Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Waar gaat die sleutel naartoe? Beeld WireImage
Waar gaat die sleutel naartoe?Beeld WireImage
Daar hangt-ie dan! Beeld WireImage
Daar hangt-ie dan!Beeld WireImage
Wacht... slikte Willem-Alexander nou een sleuteltje door? Beeld WireImage
Wacht... slikte Willem-Alexander nou een sleuteltje door?Beeld WireImage

Het kennismakingsbezoek van prinses Amalia aan de overzeese gebiedsdelen is al even gaande. Het bezoek zit vol ontmoetingen en Máxima sloeg een bezoek aan déze musicalster ook niet over. Ze delen zelfs een gezamenlijke interesse:

Bron: HLN

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden