Koning Willem-Alexander en koningin Máxima spreken op een terrasje met ondernemers in de Grotestraat over de gevolgen van de watersnood. Beeld ANP /  ANP
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima spreken op een terrasje met ondernemers in de Grotestraat over de gevolgen van de watersnood.Beeld ANP / ANP

Willem-Alexander en Máxima met biertje gespot op het terras in Valkenburg

Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dit weekend van het zonnige weer genoten. Zo waren ze gespot op het terras in Valkenburg.

Demi SchoenmakersANP / ANP

Het koningspaar bracht zondag namelijk een onaangekondigd bezoek aan Valkenburg.

Verrassingsbezoek Valkenburg

Bijna een jaar geleden kreeg de Zuid-Limburgse stad te maken met een grote overstroming. In Valkenburg was er toen naar schatting 400 miljoen euro aan schade. Vorig jaar waren Willem-Alexander en Máxima al langsgegaan om de schade met eigen ogen te bekijken. Ze beloofden het jaar erop terug te keren. Ze hielden woord, want tijdens het Hemelvaartweekend brachten ze een verrassingsbezoek om te kijken hoe het met iedereen gaat en spraken ze met bewoners en ondernemers.

Vegan salade voor de koningin

Samen met burgemeester Daan Prevoo bezocht het koningspaar de stad. Rond de middag aten ze bij de lunchroom van Ferry Philippi in het centrum. “Ik moest een tafeltje reserveren voor drie personen op naam van de gemeente Valkenburg”, vertelt Philippi aan de regionale omroep L1. “Burgemeester Prevoo heeft een tosti gegeten, de koningin een vegan salade en de koning spek met ei.” De kosten nam de koning voor eigen rekening.

Niet veel later pakten ze een terrasje, waar de koning in het zonnetje genoot van een biertje. Ondertussen luisterden de koning en koningin naar de verhalen van de Limburgers.

Donkerblauwe jumpsuit

Tijdens dit verrassingsbezoekje straalde Máxima in een donkerblauwe jumpsuit met donkerbruin riempje van Michael Kors. Volgens Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima gaat deze jumpsuit al tien (!) jaar mee. Máxima combineerde de jumpsuit met loafers van Tod’s, een vegan tas van Marina Raphael en een prachtig blauw met beige vest.

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima, met de Valkenburgse burgemeester Daan Prevoo. Beeld ANP
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima, met de Valkenburgse burgemeester Daan Prevoo.Beeld ANP
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima, met links de burgemeester van Valkenburg, Daan Prevoo.  Beeld ANP
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima, met links de burgemeester van Valkenburg, Daan Prevoo.Beeld ANP
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima, met Daan Prevoo, de burgemeester van Valkenburg. Beeld ANP /  ANP
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima, met Daan Prevoo, de burgemeester van Valkenburg.Beeld ANP / ANP
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima spreken op een terrasje met ondernemers in de Grotestraat over de gevolgen van de watersnood. Beeld ANP /  ANP
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima spreken op een terrasje met ondernemers in de Grotestraat over de gevolgen van de watersnood.Beeld ANP / ANP

Bron: AD

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden