Willem-Alexander over slachtoffers toeslagenaffaire: “Verschrikkelijk veel onrecht” Beeld Getty Images
Willem-Alexander over slachtoffers toeslagenaffaire: “Verschrikkelijk veel onrecht”Beeld Getty Images

Willem-Alexander over slachtoffers toeslagenaffaire: “Verschrikkelijk veel onrecht”

In een nieuwe aflevering van ‘Door de ogen van de koning’, de podcast die Willem-Alexander samen met Edwin Evers maakt, spreekt de koning zich uit over de toeslagenaffaire. Het is een zwaar onderwerp dat de twee voor de laatste aflevering bewaarden.

Leonie CollombonGetty Images

De laatste aflevering, die op donderdag online kwam, draait namelijk om het jaar 2021. Daarin blikken Edwin Evers en Willem-Alexander terug op leuke gebeurtenissen, maar ook op heftige situaties zoals de corona-lockdowns, de moord op Peter R. de Vries en de toeslagenaffaire.

Willem-Alexander over de toeslagenaffaire

Over dat laatste onderwerp zegt de koning het volgende: “Het is iets verschrikkelijks waar vele mensen echt onrecht is aangedaan. Waar wet en regelgeving, die waarschijnlijk met de beste bedoeling in elkaar gezet is, zo fout uitwerkt op een grote groep in Nederland, dat die daar tot op de dag van vandaag echt kapot van zijn. En nog steeds dagelijks de nadelen en de nadelige effecten daarvan voelen.”

Slachtoffers spreken

Hij vervolgt door te vertellen dat hij een groep slachtoffers regelmatig spreekt. “En ik zit daar dan ook op een gegeven moment, ik kan ook niet meer doen dan maar proberen te begrijpen wat hun problemen zijn. En af en toe terug te koppelen aan de staatssecretaris van Toeslagen of aan de minister-president of aan anderen. In mijn rol kan ik helaas niet veel meer doen dan dat,” aldus Willem-Alexander.

In zijn podcast vertelde de koning eerder ook over een emotionele Máxima:

Bron: Door de ogen van de koning

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden