Zó vieren Willem-Alexander en Máxima hun trouwdag dit jaar (en het is niet in Nederland) Beeld Getty Images
Zó vieren Willem-Alexander en Máxima hun trouwdag dit jaar (en het is niet in Nederland)Beeld Getty Images

Zó vieren Willem-Alexander en Máxima hun trouwdag dit jaar (en het is niet in Nederland)

Op 2 februari zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima 21 jaar getrouwd. We weten nu al hoe ze die dag gaan vieren en dat zal niet in Nederland zijn.

Tara StokdijkGetty Images

Samen met hun dochter Amalia vertrekken ze namelijk op 27 januari naar de Cariben. Het zal voor Amalia de eerste keer zijn dat ze naar het Caribische deel van het koninkrijk afreist. Een belangrijk moment voor de kroonprinses. Beatrix en Willem-Alexander reisden rond dezelfde leeftijd voor het eerst naar de eilanden af om kennis te maken met de bewoners en de culturen.

Trouwdag van Willem-Alexander en Máxima

Tijdens de reis zal er uiteraard wel aandacht worden besteed aan de trouwdag van Willem-Alexander en Máxima. Op 2 februari zitten ze immers nog steeds op de Cariben. Er wordt dan een feestelijk diner gegeven ter ere van de mijlpaal.

Vol programma

De RVD maakte het bomvolle programma van het trio al bekend. En één ding is duidelijk: er zal weinig tijd overblijven om op het strand te liggen. Het bezoek zal in het teken staan van cultuur, natuur, koloniaal verleden, defensie-inzet, sport en ontmoetingen met inwoners.

Feestelijk diner

En op 2 februari staat er zoals gezegd een diner op de planning, bij de Kathedraal van doornen in Willemstad. Er zullen 21 gasten aanwezig zijn, speciaal voor het 21-jarige huwelijksjubileum van het koningspaar. Dit zijn allemaal Curaçaoënaars die volgens de RVD veel betekenen voor de maatschappij. Dat wordt vast een mooi feestje!

Te zien op tv

Vind je het leuk om deze reis te volgen? Goed nieuws: de NOS zal verslag doen van dit bezoek. Het gaat om een live-uitzending getiteld Amalia en de Nederlandse Cariben en is op vrijdag 10 februari van 20.30 uur tot 21.21 uur te zien op NPO 2. Lees er hier meer over.

Koningin Máxima staat erom bekend zich altijd keurig en voorbeeldig te gedragen. Je zou dan ook niet verwachten dat ook zij weleens de regels overtreedt. Toch moest koningin Máxima in 2003 voor de rechter verschijnen:

Bron: Koninklijkhuis

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden