Prins George, prins William, prinses Charlotte en hertogin Catherine. Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Prins George, prins William, prinses Charlotte en hertogin Catherine.Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Belangrijke mijlpaal voor prins George (8) en prinses Charlotte (6)

De herdenkingsdienst van prins Philip is een belangrijke mijlpaal voor zijn achterkleinkinderen, prins George (8) en prinses Charlotte (6). Het is namelijk de eerste officiële ceremonie voor de oudste twee kinderen van prins William en hertogin Catherine.

Mirna WiggersBrunopress/Patrick van Emst

En hoe verdrietig de aangelegenheid ook is, het gezin straalt op dit bijzondere moment.

Herdenkingsdienst prins Philip

Royals uit heel Europa zijn vandaag in Londen voor de herdenkingsdienst van prins Philip. Onder anderen koningin Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix betuigen hun eer aan de man van Queen Elizabeth, die een jaar geleden overleed. Natuurlijk zijn ook de leden van het Britse koningshuis zelf aanwezig. Voor prins George (8) en prinses Charlotte (6), de oudste twee kinderen van prins William en hertogin Catherine, is dit hun eerste officiële ceremonie.

Prins William en prins George strak in pak

Prins William, Catherine en de kinderen zien er om door een ringetje te halen uit. Ze zijn vaker volledig in stijl op elkaar afgestemd en ook vandaag ziet het gezin er weer schitterend, maar ook ingetogen uit. De heren zijn gehuld in marineblauwe pakken. Prins George draagt daaronder een lichtblauw overhemd, zijn vader een crèmekleurige. Beiden dragen een stropdas met een subtiel patroon.

Prins George (8), keurig in pak. Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Prins George (8), keurig in pak.Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Hertogin Catherine en prinses Charlotte

Prinses Charlotte is ook gekleed in het marineblauw. Bij aankomst draagt zij een lange jas met gouden knopen, met daaronder een donkerblauwe maillot en nette ballerina’s. Moeder Catherine draagt een nette, zwarte jurk met witte stipjes met een bijpassende hoed.

Prinses Charlotte (6), in mooie blauwe jas. Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Prinses Charlotte (6), in mooie blauwe jas.Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Bruiloften

Voor de twee Cambridge-telgen is het dus de eerste officiële ceremonie. Dat wil zeggen dat zij niet eerder ‘in functie’ naar een officiële gelegenheid gingen. Wel waren ze eerder van harte welkom op verjaardagen en bruiloften van de Britse royals, maar die gelegenheden zijn meer familiair van aard. Het is voor het eerst dat zij op zo’n manier aanwezig zijn: handen schudden van andere royals en genodigden, et cetera. De jongste van de Cambridges is zoontje Louis, maar met zijn drie jaar vonden zijn ouders hem waarschijnlijk te jong om mee te komen naar de herdenkingsdienst voor prins Philip.

Prins Philip

Prins Philip overleed op 9 april vorig jaar op 99-jarige leeftijd. Op 10 juni had de prins honderd kaarsjes mogen uitblazen. Wegens de coronapandemie was het een sobere uitvaart waar geen buitenlandse gasten naartoe mochten komen.

Bron: Brunopress, Rick Evers

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden