Camilla reageert voor het eerst op het nieuws dat ze koningin-gemalin wordt:
Camilla reageert voor het eerst op het nieuws dat ze koningin-gemalin wordt: "Zeer vereerd"Beeld Getty Images

Queen Camilla

Camilla reageert voor het eerst op het nieuws dat ze koningin wordt: “Zeer vereerd”

Als prins Charles koning wordt, wordt hertogin Camilla koningin-gemalin. Een ‘oprechte wens’ van koningin Elizabeth. Camilla reageert nu voor het eerst op dat nieuws in het openbaar.

Tara StokdijkGetty Images

En dat ze op dit moment in het openbaar verschijnt, is opvallend...

Queen Camilla

Koningin Elizabeth liet een dag voor haar 70-jarig regeringsjubileum weten dat het haar ‘oprechte wens’ was dat Camilla deze rol krijgt. Een koningin-gemalin is de vrouw van een regerende koning. Met deze titel deelt Camilla straks dezelfde sociale rang en status als haar echtgenoot en mogen de Britten haar dus Queen Camilla gaan noemen.

‘Zeer vereerd’

Camilla was donderdag op werkbezoek in Londen, waar ze de Nourish Hub mocht openen. Dit is een gemeenschapskeuken voor mensen die eenzaam zijn of in sociaal isolement zijn komen te zitten. Iemand uit het publiek vroeg Camilla naar de wens van koningin Elizabeth. Ze zei dat ze ‘zeer, zeer vereerd’ is en ook dat ze ‘geraakt’ was door de woorden van Elizabeth.

Charles heeft corona

Dat Camilla op pad was, is best opmerkelijk aangezien Charles op dit moment corona heeft. Woensdag werden ze nog samen gespot bij een gala in het British Museum in Londen.

Dít zijn de favoriete boeken van Duchess Camilla:

Bron: Nu.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden