De Britse royals delen een paasrecept met je: zogenoemde Hot Cross Buns  Beeld Getty Images
De Britse royals delen een paasrecept met je: zogenoemde Hot Cross BunsBeeld Getty Images

Smullen als Liz

De Britse royals delen hun favoriete paasrecept: ‘hot cross buns’

Weet je nog niet welke lekkernij je de volgend jaar met pasen op tafel wil zetten? De Britse royals schieten je te hulp en delen hun favoriete paasrecept met je.

Tara StokdijkGetty Images

Op de website van het hof delen ze het uitgeschreven recept en op de socials ook nog een how to-video.

Paasrecept van de royals

Wat er precies op het menu staat? Hot cross buns naar recept van de chefs van Buckingham Palace. Dit zijn kleine krentenbolletjes. Ze worden traditioneel gegeten in het weekend van Pasen. Eigenlijk op Goede Vrijdag, maar een paar dagen later mag natuurlijk ook.

Ze bestaan al héél lang

Ze zijn voor het eerst gemaakt door een monnik in St Albans Abbey in de veertiende eeuw, lezen we op de website van het hof. Ze werden destijds uitgedeeld aan de armen.

null Beeld

Bereiding

Met het recept van de Windsors maak je zo’n 15 broodjes, dus je kunt een groot gezelschap uitnodigen. Veel tijd kost het niet, binnen een uurtje heb je ze op tafel staan. Van tevoren moet je waarschijnlijk wel even boodschappen doen, want de kans is groot dat je niet alle ingrediënten in huis hebt.

Recept voor hot cross buns

Hier lees je wat je allemaal nodig hebt om hot cross buns te maken én hoe je ze bereid. Nog makkelijker is om te kijken naar de video hieronder, waar alles stap voor stap wordt voorgedaan:

Zelfs als je de Britse queen bent, is het lekker om een centje bij te verdienen:

Bron: Royal.uk

Pinterest  Beeld Getty Images
PinterestBeeld Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden