null Beeld BBC Children in Need/Comic Relie
Beeld BBC Children in Need/Comic Relie

Deze bijnamen geven de Britse royals elkaar

De leden van het Britse koningshuis staan erom bekend dat ze elkaar bijnamen geven. Ook de kleinere prinsen en prinsessen lijken daar al vroeg mee te beginnen. Zo heeft prins George een lieve koosnaam voor zijn vader prins William.

Suzanna TimmerBBC Children in Need/Comic Relie

Prins William heeft dan misschien wel een aantal koninklijke titels, maar de bijnaam die George (9) voor zijn vader heeft zou ze allemaal kunnen overtreffen, omdat het zo aandoenlijk is. Het zijn vaak de persevenementen waarbij de royals de koosnamen van hun geliefden prijsgeven. Soms gaat het spontaan, of het wordt gedeeld met het publiek.

Zo onthulde Kate tijdens een bezoek aan Leicester in 2018 dat haar drie kinderen George, Charlotte (7) en Louis (4) een lieve naam hebben voor hun vader. Een ooggetuige vertelde dat Kate een anekdote vertelde hoe George zijn vader iets vroeg: “Ga je morgen mee voetballen, pops?”

Schattig

‘Pops’ dus voor prins William door zijn kinderen. Andersom heeft de prins ook bijnamen voor zijn kinderen. De hertog van Cambridge noemt zijn dochter Charlotte ‘Mignonette’. Dat komt uit het Frans en betekent ‘klein, lief en delicaat’ of ‘schattig’. Kate noemt haar overigens ‘Lottie’.

Kate heeft ook een bijnaam voor prins Charles, die ze een keer aansprak met ‘opa’. Charles op zijn beurt zou er hoogstpersoonlijk eentje voor schoondochter Meghan bedacht hebben. Hij noemde haar ‘Tungsten’, wat staat voor een sterk metaal dat onbuigzaam is. Een sterke vrouw dus, volgens haar schoonvader.

Koningin kool

Meghan noemt haar man Harry ‘Haz’. De Duchess of Sussex heeft ook een lieve naam bedacht voor zoon Archie en dochtertje Lilibet. Meghan noemt Archie ‘Arch’ of ‘Bubba’, Lilibet wordt ‘Lili’.

Het geven van bijnamen binnen de Windsor-dynastie gaat natuurlijk al veel verder terug. Prinses Diana noemde William vaak ‘Wombat’ (een buideldier) en koningin Elizabeth wordt soms nog steeds aangesproken met Lilibet, omdat ze haar eigen naam Elizabeth als kind moeilijk kon uitspreken. Haar overleden echtgenoot prins Philip noemde haar ook ‘cabbage’ (kool).

En om af te sluiten met prins George. Hij heeft óók een koosnaam voor zijn overgrootmoeder Elizabeth: ‘Gan Gan’.

Bron: People/Story

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden