null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Deze titel geeft Charles waarschijnlijk niet aan broer Edward maar aan zijn kleinkind

Prins Edward is al enige tijd in afwachting om zijn takenpakket als royal aan te vullen. Nu lijkt het of een titel aan zijn neus voorbijgaat. Zijn broer, koning Charles, heeft hiermee andere plannen.

Suzanna TimmerGetty Images

Edward is de jongste zoon van de in september overleden koningin Elizabeth. De 58-jarige prins zou mogelijk benoemd worden tot hertog van Edinburgh. Nu lijkt Charles de titel te willen bewaren voor zijn kleindochter prinses Charlotte (7), de dochter van William en Kate. De titel van de hertog en hertogin van Edinburgh is een van de hoogste in de koninklijke familie.

Hertog van Edinburgh

Het nieuws komt na maanden van speculatie over waarom Charles zou hebben gewacht, meldt The Daily Mail. Jarenlang droeg prins Philip, de echtgenoot van Elizabeth de titel hertog van Edinburgh. Toen hij vorig jaar overleed ging deze automatisch naar Charles. Toen hij koning werd, kwam de titel weer vrij.

Voorkeur voor Charlotte

Er zijn nog gesprekken over, maar Charlotte zou Charles’ voorkeur hebben, zegt een bron tegen de krant. “Het zou een passende manier zijn om koningin Elizabeth te gedenken. Die had uiteraard de titel hertogin van Edinburgh. En het is een manier voor de koning om de lijn van opvolging te eren.”

Charlotte is sinds het overlijden van Elizabeth na haar vader en broer George (9) namelijk derde in lijn van troonopvolging. Voor George liggen al andere titels klaar. Als hij koning wordt krijgt de oudste zoon van William en Kate de titel hertog van Cornwall en later prins van Wales.

Meer titels en functies te vergeven

Charles wees onlangs zijn broer Edward en zus Anne aan als invallers. Sinds het overlijden van vorstin Elizabeth kregen verschillende leden van het Britse koningshuis nieuwe titels.

Bron: The Daily Mail/ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden