null Beeld

London bereidt zich voor

Dit geheime codewoord wordt gebruikt wanneer Queen Elizabeth overlijdt

Het gaat heel slecht met Queen Elizabeth, en terwijl al haar kinderen naar Balmoral vliegen, maakt Groot-Brittannië zich op voor een mogelijk sterven van de vorstin. De Britse overheid heeft een heel plan klaarliggen voor het geval hun koningin overlijdt. Er is zelfs een codewoord voor wanneer het ergste gebeurt.

Susan Dalstra

De premier wordt als eerste ingelicht. Indien nodig wordt die wakker gemaakt, en de boodschap die zij dan te horen krijgt is: ‘London Bridge is down’. Op dat moment weet de premier dat Queen Elizabeth is overleden en wordt ‘Operation London Bridge’ opgestart.

Periode van rouw

Dat houdt in dat vijftien overheden buiten Groot-Brittanië worden ingelicht. Vervolgens wordt het nieuws via media naar buiten gebracht en een periode van rouw aangekondigd. Met een persbericht worden alle media wereldwijd tegelijkertijd ingelicht.

Blauw licht

Ondertussen zien de commerciële radiostations een knipperend blauw licht. Zo weten de dj’s dat ze overgaan naar het nieuws en ze alleen nog maar neutrale muziek moeten draaien. Voor de presentatoren van nieuwsuitzendingen ligt een zwart pak klaar en de meeste programma’s hebben al een afspraak gemaakt met een deskundige om aan te schuiven indien het noodlot toeslaat. Daarna gaat Engeland een periode van rouw die 12 dagen telt tegemoet.

Laten we hopen dat de London Bridge voorlopig nog wel even meegaat.

Bron: Metro UK

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden