royal deugnieten

Dít zegt de geboortedatum van de Britse royal kids over hun persoonlijkheid

Prinses Charlotte met haar broer prins George. Beeld Getty Images
Prinses Charlotte met haar broer prins George.Beeld Getty Images
Renée MulckhuijseGetty Images

De Britse koningin Elizabeth heeft maar liefst elf achterkleinkinderen en allemaal hebben ze hun eigen, unieke persoonlijkheid. Theresa Cheung, een bestseller astrologie-auteur, kan aan de hand van astrologie, numerologie, wetenschap en de maand waarin de kinderen geboren zijn vertellen wat voor kids het zijn.

Natuurlijk ontwikkelt ieder persoon zich op zijn/haar eigen manier. En heus niet iedereen die een geboortedatum deelt, heeft hetzelfde karakter. Toch geeft de geboortedatum van Elizabeths achterkleinkinderen al goed weer wat voor persoonlijkheid ze (zouden kunnen) hebben.

De persoonlijkheid van de Britse royal achterkleinkinderen

Voor de Britse krant The Daily Mail heeft Theresa Cheung een analyse gemaakt van het Cambridge en Sussex kroost.

Lilibet (4 juni)

Als één van de achterkleinkinderen de rest van de wereld gaat verrassen, dan is het Lilibet wel. De jongste van Harry en Meghan zal waarschijnlijk vooruitstrevend, idealistisch en onconventioneel zijn. Met een groot verlangen om te blijven leren en alles uit het leven te halen, zal ze altijd op zoek zijn naar iets nieuws.

Mensen die op deze datum geboren zijn, zijn uitstekende schrijvers, onderzoekers en/of kunstenaars. Harry en Meghan kunnen hun borst natmaken: de 4 juni-baby’s kunnen koppig en opstandig zijn, maar ook last hebben van explosieve stemmingswisselingen. Daartegenover staat dat Lilibet waarschijnlijk - figuurlijk - een kwetsbaar hart heeft, dat er niet goed tegen kan als het afgewezen of gekwetst wordt.

Harry en Meghan met zoon Archie. Beeld BrunoPress/PA Images
Harry en Meghan met zoon Archie.Beeld BrunoPress/PA Images

Archie (6 mei)

Archie (2) is als mei-baby het zonnetje in huize Sussex. Hij is veerkrachtig, maar tegelijkertijd ook erg gevoelig. Grote kans dat hij in de filantropische voetsporen van zijn ouders treedt. Naarmate hij ouder wordt, zal hij waarschijnlijk meer en meer zijn stempel op de wereld willen drukken.

Met het gevoel anderen te willen pleasen en te helpen zou Archie de aangewezen persoon zijn om goed te doen in de wereld. In tegenstelling tot zijn zusje zal hij meer introvert zijn en behoefte hebben aan rust. Dat is geen teken van zwakte; als er op de juiste manier met zijn gevoeligheid wordt omgegaan, wordt het zijn grootste kracht.

Kate met zoon Louis. Beeld Getty Images
Kate met zoon Louis.Beeld Getty Images

Louis (23 april)

De mooie (en tikkeltje naïeve) eigenschap van april-kinderen is dat ze geloven in het onmogelijke. In het geval van prins Louis (3), de jongste van William en Kate, heeft hij het onschuldige van een Ram en de vastberadenheid van een Stier, waardoor hij een goede leider zou kunnen worden. Hij is namelijk geen volgeling.

Omdat hij het achterste van zijn tong niet snel zal laten zien, zijn er maar weinig mensen die hem echt door en door kennen. Juist die ongrijpbaarheid zorgt ervoor dat mensen hard willen werken om bij hem in de buurt te komen. Verder zal hij waarschijnlijk een groot talent hebben voor innovatie. Progressief en populair zijn staat voor hem ook in de sterren geschreven.

Prinses Charlotte, de dochter van William en Kate  Beeld Getty Images
Prinses Charlotte, de dochter van William en KateBeeld Getty Images

Charlotte (2 mei)

De 6-jarige dochter van William en Kate houd je niet makkelijk voor de gek. Ze zal zelfverzekerd en assertief zijn, en zeker geen people pleaser. Mensen geboren op 2 mei kunnen wat bot uit de hoek komen. Charlotte zal het niet kwetsend of beledigend bedoelen. Het zorgt er in ieder geval voor dat ze haar hoofd koel weet te houden: iets wat als de zus van de toekomstige koning van het Verenigd Koninkrijk - haar broer George - goed van pas komt.

Met haar intelligentie, no-nonsense houding en geloof in resultaten in plaats van ideeën, kan Charlotte het ver schoppen. Technische of wetenschappelijke beroepen op universiteitsniveau trekken haar waarschijnlijk het meeste aan.

William met zijn oudste zoon George. Beeld Getty Images
William met zijn oudste zoon George.Beeld Getty Images

George (22 juli)

Het Verenigd Koninkrijk kan zich langzaam gaan voorbereiden op een goede, soms onstuimige koning. George (7) zal charismatisch en gepassioneerd zijn, maar ook impuls gedreven en actiegericht. Aan zelfvertrouwen geen gebrek voor de prins. Dat zal hij ook nodig hebben om door hoogte- en dieptepunten te komen.

Als George op één gebied gaat uitblinken, dan is het sport. Naast sport zal hij een belangstelling voor politiek, onderwijs en de zakenwereld hebben. Of de potentiële hartendief vroeg of juist later in het leven klaar is om te settelen is nog even afwachten, maar áls hij een gezin sticht, zal hij waarschijnlijk veel kinderen krijgen.

Binnenkort wordt prins George alweer 8 jaar. Maar hoe zou hij er over tien jaar uitzien? We vroegen tekenaar Pieter van den Broek om een futuristische tekening voor ons te maken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Daily Mail

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden