De nieuwe lichting

Dit zijn de 12 achterkleinkinderen van Queen Elizabeth

Een mix van Getty Images & Instagram Beeld Getty Images
Een mix van Getty Images & InstagramBeeld Getty Images

Het is een mooi aantal. Elizabeth kreeg zelf vier kinderen, ze werd oma van maar liefst acht kleinkinderen en er zijn inmiddels twaalf achterkleinkinderen* op de wereld gezet. We zetten ze allemaal voor je op een rij.

Jasmijn DraaismaGetty Images

*Op de hoofdafbeelding staan 11 kinderen - er is helaas geen foto van Sienna, de eenjarige dochter van Beatrice en haar echtgenoot Edoardo Mapelli Mozzi.

In volgorde van troonopvolging...

Dit zijn de achterkleinkinderen van Elizabeth

George

George Alexander Louis (9), is de oudste zoon van prins William en Kate Middleton. George was prins George van Cornwall en Cambridge en is nu prins George van Wales geworden. Hij zal net als zijn vader William troonopvolger worden.

Koningin Elizabeth was de eerste die van het nieuws van de geboorte van de nieuwe prins op de hoogte werd gesteld. Volgens Kate, de prinses van Wales, noemt George zijn overgrootmoeder “Gan Gan.” De website PopSugar meldt echter dat de naam niet uniek is voor prins George. In feite was het zijn opa, prins Charles, die de bijnaam verzon.

Prins George Beeld Getty Images
Prins GeorgeBeeld Getty Images

Charlotte

Charlotte Elizabeth Diana (7), is de dochter van prins William en Kate Middleton. Koosnaampjes die haar ouders gebruiken zijn ‘Lottie’ en ‘Mignonette’. Charlotte was prinses Charlotte van Cornwall en Cambridge, is nu prinses Charlotte van Wales en wordt wellicht in de toekomst Princess Royal, een titel die de oudste dochter van een monarch vaak krijgt.

Vooralsnog is prinses Anne, de oudste dochter van Elizabeth, Princess Royal, en dat blijft ze tot aan haar dood. Charlotte is net als haar overgrootmoeder een heus stijlicoon. Alles wat de prinses draagt wordt een grote hit, ook wel het ‘Princess Charlotte effect’ of ‘Charlotte effect’ genoemd.

Charlotte  Beeld WireImage
CharlotteBeeld WireImage

Louis

Louis Arthur Charles (4), is de jongste zoon van prins William en Kate Middleton. Louis was prins Louis van Cornwall en Cambridge en is nu prins Louis van Wales. Saillant detail: de kleine spruit werd al met 7 uur na de geboorte aan de pers getoond.

Louis Beeld Getty Images
LouisBeeld Getty Images

Archie

Archie Harrison Mountbatten-Windsor (3) is de zoon van prins Harry en Meghan Markle. Hij is de eerste half-Amerikaanse en niet te vergeten mixed race baby in de Britse koninklijke familie. Archie was Archie Mountbatten-Windsor, is nu Master Archie Mountbatten-Windsor en zal in de toekomst de titel prins krijgen.

Charles had al plannen aangekondigd om de monarchie af te slanken, en in eerste instantie wilde hij als gevolg daarvan Harry’s kinderen hun titel onthouden. De enorme lading kritiek die hij kreeg, omdat hij de eerste mixed race prins binnen het Britse koningshuis zijn titel wilde ontnemen, deed hem waarschijnlijk van gedachten veranderen. Volgens de officiële site van de Royal Family is Archie (nog) geen prins, maar in de toekomst zal hij dit wel worden.

Helaas voor ons houden Harry en Meghan hun kinderen zo veel mogelijk uit de pers, dus veel recent beeld is er niet. In The Ellen Show deelde Meghan vorig jaar nog dit zeldzame kiekje.

Archie  Beeld WireImage
ArchieBeeld WireImage

Lilibet

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor (1), is de dochter van prins Harry en Meghan Markle. Ze werd geboren in het ziekenhuis van Santa Barbara en is daarmee het eerste lid van de Britse koninklijke familie dat in de Verenigde Staten is geboren. Lilibet was Lilibet Mountbatten-Windsor, en is nu... Miss Lilibet Mountbatten-Windsor op de officiële site van de Royal Family. Ook voor haar geldt dat koning Charles heeft toegezegd dat ze alsnog de titel prinses zal krijgen in de toekomst. Wát een snoetje ook. Daar kun je toch geen nee tegen zeggen?!

Lilibet Beeld Via Reuters
LilibetBeeld Via Reuters

Savannah

Savannah Phillips (11) is de oudste dochter van Peter Phillips, de zoon van prinses Anne, en Autumn Kelly. Ze is daarmee ook het oudste achterkleinkind van koningin Elizabeth. Haar naam werd niet onmiddellijk bekendgemaakt met haar geboorte. Sterker nog, tijdens een kerkdienst in Sandringham, sprak de dominee naar verluidt een gebed uit voor “Peter en Autumn Phillips en hun dochter Savannah”. Oeps! Hoewel ze een positie heeft in de orde van opvolging, heeft Savannah geen koninklijke titel.

Wil je even zien: samen met haar zusje, Isla, was ze bruidsmeisje bij de bruiloft van haar tante Eugenie.

Isla en Savannah  Beeld WireImage
Isla en SavannahBeeld WireImage

Isla

Isla Phillips (10) is de jongste dochter van Peter Phillips en Autumn Kelly. Isa maakte in 2017 hun koninklijke balkondebuut naast haar oudere zus. Binnen de koninklijke familie heeft Isla een aantal favoriete speelmaatjes. Zo is ze gek op George en haar nichtje Charlotte. Ook speelt ze geregeld en met haar nichtje Mia.

Mia

Mia Grace Tindall (8) is de oudste dochter van Zara Tindall, de dochter van prinses Anne, en Mike Tindall. Met twee professionele atleten als ouders kon het niet uitblijven dat ook Mia sportief is. Zo wordt ze regelmatig gespot op het voetbalveld en is ze niet bang om iets nieuws uit te proberen.

In 2016 stal ze de show in een portretfoto die ter ere van de 90ste verjaardag van de koningin werd uitgebracht, waarop Mia de handtas van de vorstin vasthoudt. “Ze deed het gewoon”, vertelde een bron bij het paleis destijds aan People. “Ze pakte het tasje gewoon – het was niet in scène gezet. Het was volledig spontaan.”

Mia  Beeld UK Press via Getty Images
MiaBeeld UK Press via Getty Images

Lena

Lena Elizabeth Tindall (4) is de jongste dochter van Zara en Mike Tindall. Harry en Meghan waren bij de doop aanwezig. Hoewel het nooit officieel is bevestigd door de koninklijke familie, schijnt Harry haar peetoom te zijn.

Lena Beeld Getty Images
LenaBeeld Getty Images

Lucas

Lucas Tindall (1) is de jongste van het stel en de enige zoon van Zara en Mike Tindall. In tegenstelling tot zijn zussen is hij niet in het ziekenhuis geboren; het ging zelfs zo snel dat Zara is bevallen in de badkamer.

Lucas  Beeld Getty Images
LucasBeeld Getty Images

Sienna

Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi wordt op 18 september één jaar. Ze is de dochter van prinses Beatrice van York, de oudste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, en Edoardo Mapelli Mozzi. Ze heeft een halfbroertje genaamd Wolfie. Sienna is het jongste achterkleinkind van koningin Elizabeth.

*Dit is tevens het achterkleinkind waarvan geen publieke foto is. Sienna staat daarom ook niet op de hoofdafbeelding.

Sienna's voetjes Beeld The Royal Family
Sienna's voetjesBeeld The Royal Family

August

August Philip Hawke Brooksbank (1) is de zoon van prinses Eugenie van York, de jongste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, en Jack Brooksbank. Zijn koninklijke debuut was tijdens het platinum jubileum van koningin Elizabeth.

August Beeld UK Press via Getty Images
AugustBeeld UK Press via Getty Images

Bron: Libelle, People Magazine, Town & Country Magazine

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden