null Beeld WireImage
Beeld WireImage

Dit zijn de festiviteiten rond de kroning van Charles

Over een paar maanden is het zover. Dan is de officiële kroning van koning Charles. Op 6 mei is de grote dag. Inmiddels is het programma rond de kroning bekendgemaakt.

Suzanna TimmerWireImage

Terwijl Buckingham Palace zucht onder alle commotie rond het uitkomen van het boek boek Spare (Reserve) van prins Harry, werden zaterdagavond de festiviteiten rond de kroning van zijn vader Charles bekendgemaakt. Een handig moment om de aandacht wat af te leiden.

Internationale artiesten

Op 7 mei is er een speciaal concert bij Windsor Castle dat op de Britse zender BBC te volgen is. Volgens Buckingham Palace treden er “internationale muziekiconen en hedendaagse artiesten” op, maar de echte line-up is nog niet bekend. Er komt ook een orkest “van wereldklasse”, vergezeld door “een paar van de grootste entertainers en dansers”.

Ook The Coronation Choir staat op het podium, een koor dat bestaat uit onder anderen vluchtelingen en lhbti’ers.

Enkele duizenden Britten kunnen twee gratis kaartjes voor het concert bemachtigen via een loting.

Liefdadigheid

Mensen uit het gehele Verenigd Koninkrijk worden opgeroepen op 7 mei een zogenoemde Coronation Big Lunch te organiseren. Het is een initiatief om naar elkaar om te kijken. Een dag later staat dan The Big Help Out op het programma. Verscheidene liefdadigheidsinstellingen houden dan activiteiten waarbij Britten iets kunnen doen voor de gemeenschap.

Ceremonie in Westminster Abbey

Charles wordt op 6 mei gekroond in Westminster Abbey in Londen. Koning Charles en koningin-gemalin Camilla komen in een stoet, de zogenoemde The King’s Procession, aan vanaf Buckingham Palace.

Na afloop van de dienst gaat het koningspaar terug naar Buckingham Palace. Aan het einde van de dag groet de koninklijke familie het publiek vanaf het balkon van Buckingham Palace.

Geen Harry en Meghan

De kans is klein dat prins Harry en Meghan Markle bij de kroning zullen zijn, verwachten Britse media. Niet alleen vanwege de perikelen na Harry’s ontboezemingen. Ook omdat Harry en Meghan geen officiële verplichtingen meer hebben.

Charles hoopt nog steeds op een verzoening met zijn zoon en schoondochter, volgens bronnen.

Bron: BBC

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden