Eerste receptie van Camilla overschaduwd door schandaal: Buckingham Palace biedt excuses aan Beeld Getty Images
Eerste receptie van Camilla overschaduwd door schandaal: Buckingham Palace biedt excuses aanBeeld Getty Images

Royals

Eerste receptie van Camilla overschaduwd door schandaal: Buckingham Palace biedt excuses aan

De eerste receptie van koningin-gemalin Camilla Parker-Bowles (75) is niet helemaal verlopen zoals ze had gehoopt. Sterker nog: het heeft waarschijnlijk een wrange nasmaak nagelaten. Iemand uit de hofhouding van Buckingham Palace blijkt racistische opmerkingen te hebben gemaakt naar één van de gasten, waarop er een heuse rel is ontstaan. Buckingham Palace voelt zich nu genoodzaakt om excuses te maken.

Erandi GodinezGetty Images

De receptie stond in het teken van de internationale dag van de Verenigde Naties voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen. Een lid van de Britse hofhouding zou één van de gasten, Ngozi Fulani, CEO van Sistah Space, herhaaldelijk hebben gevraagd naar haar nationaliteit. Ngozi, een prominente zwarte pleitbezorger voor overlevenden van huiselijk geweld, gaf meerdere keren aan Britse te zijn. Maar dit weerhield de medewerker er niet van om door te blijven vragen naar waar ze nu ‘daadwerkelijk’ vandaan kwam.

“Betreurenswaardige opmerkingen”

Nadat Ngozi uit de school klapte over het incident, kwam Buckingham Palace al snel met een reactie. Een woordvoerder laat weten het incident te betreuren. “We nemen dit incident uiterst serieus en hebben het onmiddellijk onderzocht. In dit geval zijn er inderdaad onaanvaardbare en zeer betreurenswaardige opmerkingen gemaakt. We hebben contact opgenomen met Ngozi Fulani over deze kwestie en nodigen haar uit om alle elementen van haar ervaring persoonlijk te bespreken als ze dat wenst.”

Ontslag ingediend

De bewuste medewerker, waarvan verschillende media beweren dat het om Susan Hussey gaat, Lady Of The Household, heeft inmiddels haar excuses aangeboden ‘voor de veroorzaakte pijn’. Ook heeft ze per direct haar erefunctie neergelegd en ontslag genomen. “Alle leden van het huishouden worden herinnerd aan het diversiteits- en inclusiviteitsbeleid dat te allen tijde moet worden gehandhaafd”, aldus Buckingham Palace.

Bron: Royal Central

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden