null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Harry en Meghan zijn toch niet zo rouwig om het verlies van Frogmore Cottage

Het houdt de gemoederen bezig: zitten Harry en Meghan er nou mee dat ze Frogmore Cottage, hun huis in Engeland, af moeten staan aan de omstreden prins Andrew? Volgens de laatste berichten blijken de Sussexjes er redelijk nuchter onder.

Suzanna TimmerGetty Images

Koning Charles heeft Harry en Meghan officieel uit Frogmore Cottage gezet en dat zorgde vorige week voor commotie. Het was namelijk een huwelijkscadeau aan het stel van wijlen koningin Elizabeth. Frogmore Cottage is een huisje op haar landgoed.

Verbijsterd of oké?

Volgens Omid Scobie, een van de auteurs van de biografie Finding Freedom over Harry en Meghan uit 2020 zouden de hertog en hertogin van Sussex verbijsterd zijn over de actie van Charles. Ook de Britse tabloids klopten de zaak aardig op.

De krant The Times komt zaterdag met een andere lezing. “Harry en Meghan zijn oké met het besluit van koning Charles“, schrijft de Britse krant. “Ze zijn zeker niet verbijsterd.”

“Als we moeten verhuizen, dan gaan we eruit”, zouden ze hebben gezegd.

Frogmore Cottage Beeld Getty Images
Frogmore CottageBeeld Getty Images

Flinke verbouwing Frogmore Cottage

Meghan en Harry woonden na hun trouwdag ongeveer een halfjaar in Frogmore Cottage en lieten het stulpje voordat ze er gingen wonen voor maar liefst 2,4 miljoen pond verbouwen. Deze kosten werden destijds met belastinggeld betaald. Toen het stel na een half jaar besloot de koninklijke familie te verlaten en naar de Verenigde Staten te verhuizen, betaalden ze de verbouwkosten terug aan de Britse overheid.

Ondanks de verhuizing bleef de woning wel in hun bezit en verhuurden ze het aan prinses Eugenie en haar gezin.

Andrew nieuwe bewoner

Harry’s vader Charles heeft het koppel formeel uit de woning gezet om het klaar te maken voor de beruchte prins Andrew en diens ex-vrouw Sarah Ferguson, die ondanks hun scheiding in 1992 nog steeds samenwonen.

Vrouwelijke royals worden regelmatig gespot in de smoking. En hóe!

Bron: The Times/ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden