2 juni 2022: Camilla, hertogin van Cornwall en Catherine, hertogin van Cambridge, bij Trooping the Colour in Londen. Beeld Samir Hussein/WireImage
2 juni 2022: Camilla, hertogin van Cornwall en Catherine, hertogin van Cambridge, bij Trooping the Colour in Londen.Beeld Samir Hussein/WireImage

Hertogin Kate schiet prachtig verjaardagsportret van schoonmoeder Camilla

Dat hertogin Kate een getalenteerde fotograaf is, bewijst ze met haar nieuwe portret van Camilla. De hertogin van Cambridge maakte een verjaardagsportret van haar schoonmoeder Camilla, hertogin van Cornwall, voor Country Life Magazine.

Ismay GijsenSamir Hussein/WireImage

Kate nam de foto ter ere van Camilla’s 75ste verjaardag én de 125ste uitgave van het tijdschrift, waarvan de hertogin van Cornwall deze keer gasthoofdredacteur is.

Fotograaf/hertogin Kate

Op de foto zien we Camilla in de tuin van haar eigen huis in Wiltshire zitten. Ze is gekleed in een blauwe jurk en in haar hand houdt ze een rieten mand met bloemen vast.

“We zijn dolblij dat onze gasthoofdredacteur op deze manier is vastgelegd door de hertogin van Cambridge”, schrijft Mark Hedges, de hoofdredacteur van Country Life Magazine. “We begrepen dat dit de eerste keer is dat er een formeel portret van de hertogin van Cornwall is gemaakt door de hertogin van Cambridge voor een tijdschrift en we zijn dan ook erg vereerd dat wij hiervoor zijn gekozen. De foto’s zijn geweldig en we zouden het leuk vinden om Kate nog eens te strikken voor een opdracht.”

Koninklijke gasthoofdredacteuren

Verschillende Britse royals zijn al eens gasthoofdredacteur van het blad geweest. Prins Charles deed dit voor zowel zijn 65ste als 70ste verjaardag en prinses Anne was gasthoofdredacteur voor haar 70ste verjaardag.

Hertogin Kate deed het al eerder

Kate maakt regelmatig mooie foto’s van het Britse koningshuis. Ze maakte onder meer deze vrolijke familiefoto van haar man en kinderen. Lees hier met welke camera Kate al die mooie plaatjes schiet.

Voor haar huwelijk kreeg hertogin Kate een grappige en ietwat flauwe bijnaam van de Britse pers aangemeten:

Bron: RTL Boulevard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden