Het Britse Hooggerechtshof heeft besloten: testament van prins Philip blijft geheim Beeld Getty Images
Het Britse Hooggerechtshof heeft besloten: testament van prins Philip blijft geheimBeeld Getty Images

Het Britse Hooggerechtshof heeft besloten: testament van prins Philip blijft geheim

Het Britse Hooggerechtshof heeft donderdag besloten dat het testament van de in april overleden prins Philip geheim blijft.

“Ik heb – vanwege de grondwettelijke positie van de vorstin – gekozen om een speciale procedure te volgen met betrekking tot de koninklijke testamenten”, liet de rechter weten.

Testament prins Philip blijft geheim

Normaal gesproken worden testamenten openbaar gemaakt, maar in dit geval wordt er een uitzondering gemaakt. De Britse media denken wel te weten waarom.

90 jaar verzegeld

Het testament van prins Philip blijft nog een behoorlijke tijd verzegeld, namelijk 90 jaar. Daarna mag het alleen in besloten kring worden geopend. Volgens bronnen laat prins Philip zo’n 34 miljoen euro na.

Waardigheid Elizabeth

Volgens de Britse media heeft de rechter besloten om de laatste wensen van de prins geheim te houden voor het grote publiek om de waardigheid van koningin Elizabeth te waarborgen.

Schokgolf door openbaring testament

Wat de echte reden is, blijft gissen, maar het is natuurlijk weleens eerder voorgekomen dat een koninklijke weduwe er niet zo mooi op stond toen een testament werd onthuld. Denk maar aan prins Bernhard. Zijn testament werd 16 jaar na zijn overlijden openbaar gemaakt. De details veroorzaakten een schokgolf, zo kwam zijn minnares er beter vanaf dan zijn eigen vrouw.

Is dít dan echt de allerknapste prins ter wereld?

Bron: Vorsten.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden