Het standbeeld van prinses Diana in de tuin van Kensington Palace dinsdag open voor publiek Beeld Getty Images
Het standbeeld van prinses Diana in de tuin van Kensington Palace dinsdag open voor publiekBeeld Getty Images

Het standbeeld van prinses Diana in de tuin van Kensington Palace is op déze dag te zien voor publiek

Op 1 juli van dit jaar zou prinses Diana 60 jaar zijn geworden. Ter ere van die bijzondere dag werd er een standbeeld onthuld in de tuin van Kensington Palace, door haar zoons Harry en William.

Royalty

Binnenkort kan ook het grote publiek een bezoekje aan het standbeeld brengen.

Standbeeld Diana te zien voor publiek

Aanstaande dinsdag, op 31 augustus, is het 24 jaar geleden dat prinses Diana overleed na een auto-ongeluk in Parijs. Daarom is ervoor gekozen om op die dag de paleistuinen open te stellen voor publiek.

Wandelroutes

Omdat er veel interesse is in het beeld, wordt er dinsdag grote drukte verwacht. Daarom werkt de organisatie met wandelroutes. “We beseffen dat er die dag veel interesse zal zijn om het beeld te bekijken. Daarom stellen we de wandelroute open zodat iedereen dinsdag even bij het beeld kan stoppen”, aldus een woordvoerder van Historic Royal Palaces, de organisatie die het paleis beheert.

Sunken Garden

De route door de Sunken Garden, waar het beeld staat, wordt de Cradle Walk genoemd. De Sunken Garden was een van de favoriete plekjes van prinses Diana toen ze nog leefde.

Het beeld

Het beeld van Diana werd gemaakt door kunstenaar Ian Broadley. Het is een bronzen beeld van de prinses met drie kinderen om haar heen. Wat de betekenis achter de drie kinderen is? “De drie kinderen laten zien dat het werk van de prinses overal ter wereld impact had en op alle generaties”, aldus het paleis.

Zó zou prinses Diana er nu uit hebben gezien

Bron: Vorsten.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden