Princess Elizabeth with her pet Corgi Sue or Susan at Windsor Castle, UK, 30th May 1944.  (Photo by Lisa Sheridan/Hulton Archive/Getty Images) Beeld Getty Images
Princess Elizabeth with her pet Corgi Sue or Susan at Windsor Castle, UK, 30th May 1944. (Photo by Lisa Sheridan/Hulton Archive/Getty Images)Beeld Getty Images

Hier gaan de hondjes van koningin Elizabeth wonen

De geliefde corgi’s van koningin Elizabeth krijgen naar verwachting snel een nieuw thuis. Iedereen was benieuwd waar de beestjes die alles voor haar waren na haar overlijden naartoe zouden gaan. Dat is nu duidelijk.

Suzanna TimmerGetty Images

De twee corgi’s Muick en Sandy komen bij prins Andrew en prinses Beatrice in huis, volgens de Britse krant The Sun. Zij waren degenen die de twee honden als puppy cadeau hadden gedaan aan de koningin.

Elizabeth wilde eigenlijk geen nieuwe honden, omdat ze de dieren na haar dood niet wilde achterlaten. Maar Andrew en Beatrice beloofden dat ze de corgi’s in huis zouden nemen mocht er iets met haar gebeuren.

null Beeld UK Press via Getty Images
Beeld UK Press via Getty Images

Hondje Candy ook naar Andrew

De prins en prinses zouden de afgelopen maanden al met de honden zijn gaan wandelen. Candy, de laatst overgebleven dorgi van de koningin - een kruising tussen een teckel en een corgi - komt zeer waarschijnlijk ook bij Muick en Sandy wonen. De dieren zijn immers zo aan elkaar gehecht, dat het een logische keuze zou zijn.

Royal-expert Ingrid Seward voorspelde al dat de viervoeters naar één van de kinderen van de vorstin zou gaan. De drie honden zullen ongetwijfeld hun bazin ontzettend missen, maar worden goed verzorgd door hun nieuwe eigenaren.

Elizabeth had dertig honden

Elizabeth was een echte hondenliefhebber. Er zijn maar weinig mensen die zoveel honden hebben gehad als Elizabeth: tijdens haar ambt van ruim zeventig jaar heeft ze maar liefst dertig honden gehad.

De eerste, Susan, kreeg ze op haar achttiende verjaardag en vanaf dat moment kon ze niet meer zonder haar geliefde viervoeters. Bijna al haar honden waren corgi’s of een mix hiervan, de koningin zou vooral fan zijn geweest van hun ‘ongetemde en energieke karakter’. Dat blijkt ook uit een oude foto van de queen waar ze samen met een piepjonge Andrew op staat.

null Beeld BrunoPress/PhotoShot
Beeld BrunoPress/PhotoShot
null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: The Sun

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden