Hooggerechtshof oordeelt: prins Harry mag niet voor eigen politiebeveiliging betalen Beeld Getty Images
Hooggerechtshof oordeelt: prins Harry mag niet voor eigen politiebeveiliging betalenBeeld Getty Images

Britse royals

Hooggerechtshof oordeelt: prins Harry mag niet voor eigen politiebeveiliging betalen

Prins Harry (38) heeft een grote tegenslag gekregen als het gaat om zijn beveiliging. De zoon van koning Charles krijgt sinds 2020 geen politiebescherming meer en voelt zich sindsdien erg onveilig. Hij zou dolgraag voor zijn eigen beveiliging gaan betalen, maar het Britse hooggerechtshof heeft nu geoordeeld dat hij dit niet mag doen.

Erandi GodinezGetty Images

De rechter is bang dat andere mensen met genoeg geld dit dan ook gaan doen. Als Harry zijn politiebeveiliging zelf mag betalen, zouden andere rijke mensen dit ook kunnen gaan ‘kopen’. Daarnaast zou het voor agenten een te groot veiligheidsrisico opleveren, zo stelt de rechter.

Twee keer afgewezen

Het besluit van het hooggerechtshof komt niet helemaal uit de lucht vallen. Prins Harry kreeg namelijk eerder ook al ‘nee’ te horen van een rechter, maar mocht wel naar het hooggerechtshof stappen om zijn verzoek opnieuw voor te leggen. Nu ook zij niet instemmen met zijn verzoek, is het nog maar de vraag hoe Harry zichzelf en zijn gezin voortaan kan beveiligen.

Onveilig gevoel

Harry krijgt geen politiebescherming meer sinds hij en zijn vrouw Meghan Markle in 2020 terugtraden als werkende leden van de Britse koninklijke familie. Omdat ze zich in het Verenigd Koninkrijk niet mee veilig voelden, besloten ze naar de Verenigde Staten te verhuizen. Hier voelen ze zich echter nog steeds niet veilig. Vorig week brachten ze een verklaring naar buiten waarin stond dat ze op gevaarlijke wijze door paparazzi waren gevolgd in New York.

Bron: NU.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden