Met déze keuze verbrak prinses Margaret een Britse traditie Beeld Getty Images
Met déze keuze verbrak prinses Margaret een Britse traditieBeeld Getty Images

Met déze keuze verbrak prinses Margaret een Britse traditie

Koningin Elizabeth is begraven in de St George’s Chapel in Windsor. Op deze plek rusten ook prins Phillip, George III, koning George IV en koning Willem IV. Elizabeths zus prinses Margaret koos echter voor een andere optie.

Ismay GijsenGetty Images

Hiermee verbrak de royal een traditie.

Prinses Margaret werd gecremeerd

Prinses Margaret was 71 toen ze overleed in 2002 en werd gecremeerd in het Slough Crematorium. Dit gebeurde nooit eerder onder royals, maar er was op dat moment geen andere keuze. De prinses wilde liever begraven worden naast haar familie in de St. George’s Chapel, maar daar was geen ruimte, omdat die plek was gereserveerd voor haar zus koningin Elizabeth.

Dichtbij haar vader

Margaret kon ook worden begraven in Frogmore in Windsor Great Park, waar koningin Victoria en prins Albert liggen. Dit weigerde de prinses, omdat ze Frogmore een ‘sombere plek’ vond. “Ik denk dat ze graag bij de overleden koning wilde zijn”, zei voormalig hofdame Lady Glenconner destijds. Door een crematie kon Margaret wel dichtbij haar vader zijn. Nu staat haar urn in de Royal Vault in St. George’s Chapel, naast het graf van haar vader en nu ook naast koningin Elizabeth.

Ze was een echte royal rebel

Het was niet de eerste keer dat prinses Margaret een koninklijke traditie verbrak. Op haar trouwdag droeg ze een diadeem van haarzelf in plaats van een exemplaar uit de collectie van de Windsors. De zogenoemde ‘Poltimore Tiara’ kocht ze op een veiling voor zo’n 7.700 pond. De diadeem droeg ze vóór haar huwelijk al tijdens verschillende gelegenheden, zoals een echte royal rebel betaamt.

Wijlen queen Elizabeth had 4 kinderen, 8 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen. Probeer al die namen maar eens te onthouden! Royalty-expert Rick vertelt hoe de Britse royals aan hun namen komen én dat William en Harry met het kiezen van de namen van hún kroost ook oma Elizabeth niet zijn vergeten:

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: Beau Monde

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden