PREMIUMThe Queen is niet meer

Mijn Elizabeth-moment: “Zo gelukkig als toen heb ik de Queen nooit meer gezien”

HM The Queen and King Willem-Alexander and Queen Maxima of the Netherlands at the first day of Royal Ascot Beeld ANP / Camera Press Ltd
HM The Queen and King Willem-Alexander and Queen Maxima of the Netherlands at the first day of Royal AscotBeeld ANP / Camera Press Ltd

Nederlandse royaltywatchers vertellen over de memorabele momenten die ze meemaakten met Queen Elizabeth. Deze keer: Sandra Schuurhof. “De Queen zag álles.”

Merel BronsANP / Camera Press Ltd

Sandra Schuurhof is de koninklijk huis deskundige bij SBS6 en was meerdere keren in de nabijheid van Koningin Elizabeth.

Mijn favoriete moment met Elizabeth

“Ik was erbij toen onze koning ridder van de Orde van de Kousenband werd in Engeland en bij alle huwelijken, zoals bij William en Kate bijvoorbeeld. Daar was Koningin Elizabeth natuurlijk ook. Ik vond het altijd leuk om haar te zien. Ze was natuurlijk heel klein, in het echt nog kleiner dan op beeld. Maar wat een uitstraling!

Zelfs in een grote menigte pikte je haar er meteen uit. Dat kwam ook door haar felgekleurde mantelpakjes. Ze zag alles, nam alles in zich op. Als er iets niet goed verliep, liet ze wel van zich horen. Ze was graag in controle, werkte het hele jaar door en had maar twee vrije dagen in het jaar. Ze was ook altijd heel goed op de hoogte van alles wat er speelde. Het was een bijzondere vrouw die altijd overal de humor wel van in zag.”

Queen Elizabeth op haar gelukkigst

“Eén van de leukste momenten die ik met haar heb mogen meemaken, was bij de paardenrennen op Royal Ascot in 2019. Haar eigen paarden reden mee. Ze was zo ontzettend blij en stond enthousiast te klappen. Ze was helemaal zichzelf, op haar gelukkigst. Dat was echt genieten om haar zo onbevangen en happy te zien.”

Een kus voor de Queen

“Ook het staatsbezoek met Willem-Alexander en Máxima in 2019 was heel leuk. Ze kusten haar en dat vond ik opmerkelijk – dat zegt iets over de band tussen onze Oranjes en de Windsors.

Op het moment dat Elizabeth de koets instapte, wilde Willem-Alexander haar een arm geven ter ondersteuning. Die sloeg ze beleefd maar gedecideerd af. Ik vond dat zo fantastisch. Ze was toen al dik in de negentig, maar ze wilde er niks van weten en kon het prima zelf. Ze was gewoon one of a kind.”

Geschrokken

Natuurlijk verwacht je van iemand van 96 dat ze kan overlijden en ook op de laatste foto’s zag ze er niet heel goed uit. Maar toch schrok ik. Het is raar te beseffen dat het echt het einde van een tijdperk is, iemand die er bijna een eeuw lang bij was.”

Sandra Schuurhof Beeld WILLIAMRUTTEN
Sandra SchuurhofBeeld WILLIAMRUTTEN

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden