Op zoek naar een baan met een koninklijk randje? Hertogin Kate zoekt een assistent Beeld Getty Images
Op zoek naar een baan met een koninklijk randje? Hertogin Kate zoekt een assistentBeeld Getty Images

Op zoek naar een baan met een koninklijk randje? Hertogin Kate zoekt een assistent

Op zoek naar een baan met royal allures? Bij de Windsors komt er regelmatig een leuke functie vrij.

Tara StokdijkGetty Images

Nu snappen we het als je geen ambities hebt om het paleis schoon te maken of de corgi’s van queen Elizabeth uit te laten. Maar nu is er een vacature online gekomen van een heel andere orde.

Vacature: assistent van Kate

Je kunt namelijk de assistent worden van hertogin Kate. Hoewel... assistent van haar assistent eigenlijk! Maar dat maakt het niet minder interessant. Want als je deze functie bekleedt zul je toch echt deel uitmaken van het huishouden van de hertogin en prins William.

Wat moet je kunnen?

De vacature staat gewoon op Linkedin. Daarin staat beschreven wat je zo ongeveer moet kunnen. De agenda’s beheren, meetings inplannen, administratieve ondersteuning bieden aan het kantoor, evenementen voorbereiden, reisjes plannen en diverse contacten onderhouden... het hoort er allemaal bij.

Multitalentje

Ook worden er wat eisen aan de ervaring van de kandidaten gesteld. Zo moet je eerdere secretariële en administratieve ervaring hebben, overweg kunnen met Word, Outlook, Excel en PowerPoint, goed kunnen organiseren, op hoog niveau kunnen communiceren en goed onder druk kunnen werken.

Discretie gevraagd

Daarnaast stellen ze het erg op prijs als je discreet bent en niet allerlei vertrouwelijke informatie doorspeelt. Begrijpelijk! Oh, en als je ‘interesse in het werk en de activiteiten van de hertog en hertogin’ hebt, is dat ook mooi meegekomen.

Diversiteit is belangrijk

In de vacature vermeldt het koninklijk huis dat diversiteit op de werkvloer hoog in het vaandel staat. Daarom maakt iedereen kans, ‘ongeacht geslacht, ras, etnische of nationale afkomst, handicap, religie, seksuele geaardheid of leeftijd.’ Wil jij kans maken? Solliciteer dan maar gauw! Meer dan 200 mensen gingen je al voor.

Voor haar huwelijk kreeg Kate een grappige en ietwat flauwe bijnaam van de Britse pers aangemeten:

Bron: Linkedin

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden