Prins Charles wil kleinere familie om geld te besparen (zonder Harry en Meghan) Beeld Getty Images
Prins Charles wil kleinere familie om geld te besparen (zonder Harry en Meghan)Beeld Getty Images

Prins Charles wil kleinere familie om geld te besparen (zonder Harry en Meghan)

Prins Charles (72) wil de officiële koninklijke familie zo klein mogelijk houden om geld te besparen. “Harry en Meghan zullen als eerste van de lijst geschrapt worden.”

Wanneer prins Charles of zijn zoon prins William op de troon komt te zitten, zal de samenstelling van de monarchie veranderen, zegt royaltybiograaf Angela Levin in gesprek met Talkradio.

Titels kwijtraken

Het zou een manier zijn om belastinggeld te besparen, iets dat Charles al veel langer op zijn agenda heeft staan. Aangezien Harry en Meghan zelf al een stap naar achter hebben gezet, zouden zij de eerste leden van het koninklijk huis zijn die officieel van de lijst ‘senior royals‘ geschrapt worden.

“Dat zou voor hen concreet betekenen dat ze in de toekomst nooit meer aanspraak maken op geld van de koninklijke familie, en ze zouden hun overgebleven titels van ‘hertog en hertogin’ kunnen verliezen”, zegt Levin.

Prins Andrew

Op dit moment maken naast Harry en Meghan ook prins Edward, zijn vrouw Sophie en prinses Anne deel uit van de officiële koninklijke familie, ook wel The firm genoemd.

Prins Andrew is vanwege het Epstein-schandaal vorig jaar uit al al zijn officiële functies ontheven, maar hij zou zijn plek graag terug willen. De nieuwe regels zouden dit ‘probleem’ op kunnen lossen. Zij zouden allemaal van de lijst met officiële leden van de koninklijke familie geschrapt worden.

Klein clubje

Charles denkt zelfs aan een systeem waarbij alleen de meest rechtstreekse troonopvolgers en hun partner als senior royals worden gezien. In dat geval zou prins Charles, zijn vrouw Camilla, zijn zoon prins William en zijn echtgenote Kate Middleton en Charles’ kleinkinderen: prins George, prinses Charlotte en prins Louis tot de koninklijke familie, ook wel The firm genoemd, behoren.

Populariteit Charles

Queen Elizabeth heeft zulke drastische stappen niet gezet. “Dat is begrijpelijk, zij is al wat ouder en zit niet te wachten op dat soort verandering, uit sentimentele redenen”, zegt Levin.

Charles wil daarentegen wel verandering. Dit kan straks twee kanten op gaan: als hij koning wordt kan het zijn matige populariteit vergroten of juist verkleinen.

Volgens deze theorie is prins Charles niet de biologische vader van prins Harry:

Bron: AD. Beeld: Getty Images

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden